Zahušťujete pomocí záklechtky? Poradíme vám její snadné rozmíchání pro dokonale hladký výsledek
Záklechtka je jedním ze základních zahušťovadel v kuchyni, která se používá k přípravě omáček, polévek a dalších pokrmů. Správná konzistence jídla je klíčová pro jeho chuť i texturu. Poradíme vám, jak při přípravě záklechtky dosáhnout dokonalého výsledku.
Záklechtka je směs vody a mouky. Mouka, která může být hladká nebo polohrubá, popř. jejich směs, se promíchá dohladka s trochou studené vody a postupně se vlévá do pokrmu, které chceme zahustit. Co dělat, abychom měli záklechtku bez hrudek?
- Připravíme si šroubovací zavařovací sklenici.
- Vložíme mouku a vodu podle potřeby a pečlivě sklenici uzavřeme.
- Několikrát se sklenicí zatřepeme jako se šejkrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zahustit jídlo?
Jedním z nejčastějších způsobů, jak zahustit pokrm, je přidání jíšky, zásmažky, zápražky nebo již zmíněné záklechtky. Kromě moučných zahušťovadel, která se neberou jako nejdietnější, můžete využít k zahuštění pokrmů i zeleninu nebo ovoce. V neposlední řadě musíme zmínit i oblíbenou smetanu, která zahustí a zajistí bohatou a plnou chuť oblíbeného jídla. Jaké zahušťovadlo používáte vy?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 4 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 8 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Jaké máme možnosti zavařování ovoce a zeleniny? Připravili jsme pro vás stručný přehled
Jak zdravě zahušťovat? Jednoduchý způsob je rychlý a snadný, pomůže nám tyčový mixér nebo obyčejné sítko
Komentáře