7 houbových jídel: Vybrali jsme pro vás oblíbené houbařské recepty
Úroda hub nás láká na procházku do lesů. Nasbíraný úlovek můžeme jednoduše zpracovat na oblíbenou smaženici, ale určitě si rádi pochutnáme i na dalších houbových jídlech. Přinášíme vám inspiraci s těmi nejoblíbenějšími houbovými recepty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Bramboračka
- Vepřové na houbách
- Houbová omáčka dle Jitky
- Houbový pekáček
- Bramborové halušky s houbami
- Bylinkové válečky ve slanině s lesními houbami
- Nastavovaná kaše z hájovny
1. místo
Houby jsou výbornou součástí polévek, použít můžeme i sušené, ale čerstvě nasbírané houby budou v této bramboračce chutnat ještě lépe. Polévka je jednoduchá na přípravu, zasytí a provoní vám celý byt.
2. místo
Vepřová plec v omáčce z hub a cibulky je vydatným a oblíbeným jídlem. Perfektně se k tomuto jídlu bude hodit rýže, ale někomu udělají větší radost knedlíky či brambory. Tak jako tak, na této nestárnoucí klasice si jistě pochutná celá rodina.
3. místo
I samotná houbová omáčka postačí s přílohou, jako chutné a vydatné jídlo, a není třeba ji nutně doplňovat o maso. O to víc si pochutnáte na pořádné porci hub. V tomto případě je navíc v omáčce smetana, která ji chuťově zjemní.
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
Mleté maso je základem mnoha oblíbených jídel. Poradíme, jak ho připravit
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Komentáře