Jídla portugalské kuchyně – nejlepší recepty z Portugalska
Už jste se někdy setkali se specialitami portugalské kuchyně? Gastronomie státu ležícího vedle Španělska byla ovlivněna nejen tímto svým nebližším sousedem, ale také třeba kuchyní severní Afriky. Naopak vlivy portugalské kuchyně můžeme vnímat v Brazílii a dalších státech Jižní Ameriky. Co je pro ni tedy typické?
Portugalci byli vždy dobrými rybáři a v konzumaci ryb se dodnes řadí na špičku evropského žebříčku. Můžete u nich tedy ochutnat ryby, kraby, langusty, chobotnice i škeble v nejrůzněšjích úpravách, od vaření přes pečení až po smažení. Z dob kolonií si portugalští kuchaři a hospodyňky zachovali zvyk hodně kořenit, neboť právě vzácné koření z dalekých krajů tehdy dováželi. Typické je tu chilli piri-piri, vanilka, šafrán, skořice i koriandr. Stejně jako ve Španělsku, i v Portugalsku miluji paellu a jiná „jídla z jednoho hrnce“. Jejich výhodou je, že se do nich smíchá, co dům zrovna dá, nají se celá rodina a ještě je to vynikající pochoutka.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 6 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 9 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ten nejlepší bezinkový sirup s citronem: Jednoduchý postup podle našich babiček funguje dodnes a zvládne jej každý
Retro okénko: Nejlepší české chlebíčky si uděláte doma! I s domácí vekou podle videa!
Domácí jablečný ocet jen ze tří surovin: Recept podle návodu našich babiček zvládne každý, domácí ocet pak nemá chybu