Tradiční řecká jídla a oblíbené i méně známé řecké recepty
Chcete-li se na pár chvil přemístit na letní dovolenou, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je uvařit si něco řeckého! Přímořský národ si umí užívat života a je mimo jiné známý obrovským požitkářstvím. Není divu; řecká kuchyně se zakládá na čerstvých surovinách, a takové jsou vždy nejlepší.
V řecké kuchyni najdeme hodně ryb a dalších mořských potvor, specialitou jsou například sušené chobotnice. K rybám se často jedí svěží saláty z rajčat a kozího sýra. Právě kozí, ale také skopové maso patří k nejvyužívanějším druhům v řecké kuchyni. Slavnou pochoutkou původem z Řecka jsou tzatziki: svěží jogurtový dip s okurkou a bylinkami, který může sloužit jako zálivka, ale rovněž je možné namáčet do něj různé placky, kterými se Řekové rovněž rádi krmí.
Související články
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Vraždy jídlem: Císař Claudius neměl štěstí na ženy. Poslední manželství ho doslova otrávilo
Usmažili jsme dokonale křupavé cibulové kroužky a spočítali náklady: 100 g domácí dobroty vyjde na pouhých 14 Kč
Jak nejlépe oživit zvadlé listy zeleniny a salátů? Pomůžou lednice, utěrka, voda, hluboký talíř i obyčejný igelitový sáček