Nakládání - vytvářejte zásoby mnoha chutí, vůní i barev
Svou úrodu nakládá a zavařuje snad každý zahradník a zahrádkář. A to ne jen proto, aby ji uchoval na horší časy. Nakládání má totiž velké množství různých variací, které nakládanou potravinu doplní bezpočtem zajímavých příchutí. Výrazná chuť bylinek, láků i některých alkoholových nálevů může vytvořit skutečně delikátní výsledek.
Nakládá se ve slaném, octovém, olejovém nebo alkoholovém nálevu. Nakládat můžete zeleninu, ovoce, houby i maso. Avšak ne pro každou potravinu se hodí každý ze čtyřech základních typů nálevu, takže pokud začínáte, nechte si poradit od zkušenějších. S rozvahou ve své spíži vytvářejte barevnou zásobu sklenic, jejichž obash bude nejen chutnat, ale bude vám také připomínat radost z vašich zahrádkářských úspěchů nebo klid a pohodu vašich houbařských toulek lesem.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 4 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 7 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
5 výborných jídel z těstovin, která nezruinují vaši peněženku: Fleky se zelím, kolínka s játry nebo špagety s chilli chutnají skvěle
Vyzkoušeli jsme za vás: Jak na domácí kimchi krok za krokem. Jedna větší sklenička vás vyjde na pouhých 21 korun
Knäckebrot vznikl jako "chleba pro chudé". Je základní potravina dietářů opravdu dietní?