Pět nejlepších cukrářů podle horoskopu: Raci předvedou nejlepší kynuté buchty, Býci vyšvihnou nebesky krásný dort
1. 3. 2024 Životní styl
Každý z nás je jiný a každému z nás dala příroda do vínku určitě schopnosti talent. Přesto lidé narození ve stejném znamení mají podobné základní charakterové rysy, které se ale na základě možností a zkušeností u každého člověka každého rozvíjejí jinak. A je tomu tak i u dovedností kulinářských.
Země a Voda přitahují pekaře a cukráře
Kdo nám nejlépe upeče? Každé znamení horoskopu má jiný vztah ke gastronomii obecně a ke kulinářskému umění. Někteří lidé mají sladké moučníky a dezerty rádi, ale připravit si je nechtějí nebo neumějí.
A pak jsou tu ti, kteří cukrářství povýšili na umění a jejich kreativní dezerty skvěle vypadají i chutnají. Je zajímavé, že láska k pečení se nejvíc projevuje u praktických zemských znamení (Býk, Panna, Kozoroh) a pak u znamení vodních (Rak a Ryby). Podívejme se tedy na to, kdo a co nám výborně upeče.
Mohlo by vás zajímat
Býk (20. dubna – 20. května): Mistr všech smyslů
Zrozenci Býka mají vrozený cit propojit všechny smysly, díky čemuž jsou v kulinářské oblasti výjimeční. Jejich porozumění pro kombinace chutí a vůní vůně jim umožňuje vytvářet pokrmy, které jsou nejen chutné, ale také esteticky dokonalé.
Býci často nacházejí útěchu v kuchyni, kde mohou převést své umělecké cítění na delikátní mistrovská díla. Láska k požitkářství Býky nutí prozkoumávat širokou škálu kuchyní, což vede k rozmanitému repertoáru jejich nejen pečicích dovedností.
Tradičním receptům dávají nový šmrnc. Jejich schopnost vytvořit chuťově rozmanité, ale přitom dokonale ladící dezerty, je bezkonkurenční. Není divu, že jejich pekařské a cukrářské výtvory jsou oblíbené mezi přáteli a rodinou.
Co nám upeče? Pro Býky je potěšením vytvářet složitě zdobené dorty, třeba ve tvaru kaktusové zahrádky.
Mohlo by vás zajímat
Rak (21. června – 22. července): Intuitivní pohodář
Raci jsou jsou ochránci domácího krbu a to se projevuje i v jejich kuchařských a pekařské dovednostech. Jsou mimořádně emotivní, proto jejich pekařské a cukrářské umění pokrmy evokují pohodlí a nostalgii a jsou prodchnuty pocitem domova a sounáležitosti.
Intuitivní povaha Raka se dobře hodí i k experimentům v pečení, kde nebojácně mísí chutě a vytvářejí jedinečné kombinace. Nejraději však připravují dobroty, které zahřejí na duši a vykouzlí úsměvy na tvářích.
Co nám upeče? Domácky zaměření Raci rádi a výborně upečou klasické kynuté buchty.
Mohlo by vás zajímat
Panna (23. srpna – 22. září): Pekař orientovaný na detail
Panny bývají prakticky přemýšlející jedinci se smyslem pro detail, proto vynikají ve světě gastronomie. Pečlivě odměřují a váží každou surovinu a dodržují pokyny do písmene, což zajistí skvělé a konzistentní.
Přitom dokáží inovovat a vytvářet nové chutě. Pannám se daří v pekařském umění, kde je prvořadá přesnost a trpělivost. Od jemného pečiva až po složité designy dortů a jejich přesnost a trpělivost přináší úspěchy. Jejich výtvory jsou nejen vizuálně přitažlivé, ale také svědčí o jejich kulinářské jemnosti.
Co nám upeče? Precizně a do detailu ozdobit dort je Pannám vlastní.
Mohlo by vás zajímat
Kozoroh (22. prosince – 19. ledna): Skvělý perfekcionista
Kozorozi jsou známí svou pečlivostí a ambiciózní povahou, která se promítá i do pečení. Strategické myšlení je vede k pečlivému dodržování receptů, kam ale vnášejí dotek perfekcionismu.
Jejich odhodlání vyniknout je nutí experimentovat s chutěmi a technikami, což má za následek delikátní výtvory. Jejich neochvějné odhodlání dosahovat těch nejlepších výsledků zajišťuje, že jejich dezerty a moučníky jsou výjimečné. Metodický přístup Kozorohům umožňuje zvládnout složitá jídla s přesností, díky čemuž jsou zběhlí ve složitém pečení.
Co nám upeče? Není divu, že Kozorozi si libují ve vytváření složitých dvoubarevných dezertů s krémem.
Mohlo by vás zajímat
Ryby (19. února – 20. března): Tvůrčí kulinární snílek
Ryby jsou nesmírně kreativní a mají velkou představivost, proto jsou také hvězdami v kuchyni. .Jejich pečení je často poznamenáno kombinací tvořivosti a inovace. Ochota Ryb prozkoumat neprobádaná území vede k vizuálně podmanivým výsledkům, které překypují nečekanými chutěmi.
Umělecký talent Ryb proměňuje jednoduché dorty a sušenky na jedlá umělecká díla. Jejich ochota experimentovat s chutěmi a prezentací z nich dělá vyhledávané pekaře pro zvláštní příležitosti.
Co nám upeče? Jejich kreativitu určitě nejvíc ocení děti, které například dort Lego nebudou chtít rozříznout.
Náš tip: Voňavý tažený štrúdl podle našeho videoreceptu snadno zvládne každý.
Zdroje informací:
horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
astrotalk.com: Zodiac Signs Who Are Great at Cooking and Baking
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Domácí vegeta - zeleninová směs na dochucování pokrmů
Jak připravit domácí vegetu Na podzim sklízíme ze zahrádek zeleninu, kterou je potřeba rychle zpracovat, aby zbytečně nevadla a neztrácela vitamíny.… Číst více
Domácí vegeta ze sušeného libečku ochutí vývar i bramborovou kaši a vyjde na pár korun
Snad žádná jiná kořenicí směs není tak populární… Číst více
Souboj babiček na streamu: Liduška připravila originální švejžužu, Danuška odlehčenou verzi
Babičko vař! je novým pořadem televize Seznam a… Číst více
Jídla ze zbytků mohou být hvězdami jídelníčku: Smaženka stojí pár korun, mrkvovou pomazánku máte za chvilku
Zbytky jídla nemusí vždy skončit v koši nebo v… Číst více
Kuřecí „čína“ po česku podle šéfkuchaře: Za pár minut může být parádní večeře na stole
Pokud taky milujete asijskou kuchyni, ale v… Číst více
Jak se vaří v Číně a kde při vaření po čínsku děláme chyby
Čína je rozsáhlá země a její oblasti natolik vzdálené a odlišné, že se liší i suroviny a styl vaření z nich. Nabízíme přehled receptů, tipů a rad,… Číst více
Domácí vegeta z libečku: Kořenící směs nejen do polévky vyjde na pár korun a využijí se i zbytky zeleniny
Libeček je skvělé aromatické koření, které… Číst více
Jak udělat polévku bez bujónu. Zkusme objevit tajemství poctivé domácí kuchyně
Na výraznou chuť bujónu si snadno zvykneme, je hodně návykový a mohlo by se nám stát, že všechny naše polévky s ním budou chutnat podobně, aniž… Číst více
Den kukuřice
Využití kukuřičných zrn v kuchyni je velmi široké a na našem webu můžete najít velké množství receptů s touto obilovinou. Dobré je, že si kukuřici… Číst více
Jak méně solit? Jednoduchá pravidla nám pomohou snížit příjem soli
Snadno se pak stane, že uvaříme něco dobrého pro návštěvu, ale ta se u nás bude shánět po solničce. Na nižší příjem soli si totiž brzy zvykneme.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Palačinkový dort s tvarohem, povidly a čokoládou chutná skvěle a připravit jej zvládne každý
Pizza podle horoskopu: Berani ujíždějí na pálivé, Blíženci provokují pizzou Havaj a Raci milují vegetariánskou
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 5 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 18 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Svačiny podle horoskopu: Býkům stačí jahody v čokoládě, Raky uspokojí křupavé preclíky a Kozorozi volí klasický sendvič
Dezerty podle horoskopu: Blíženci milují čokoládovou pěnu, Střelcům nesmí chybět šlehačka a Raci ocení makový koláč
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů