Tipy na každý den
Dnešní tip pro vás – neděle 28. 4. 2024
Dnes byste mohli uvařit kuřecí vývar z kuřecích hřbetů nebo celých skeletů. Pokud uvaříte větší množství, tak se dají vývary velice dobře zamrazit k pozdějšímu použití. A jako hlavní chod bych doporučila využít sezónu chřestu a připravit máslový kuřecí plátek. Nezapomeňte na moučník, věřím, že vám bude chutnat.
Článek v magazínu Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Článek v magazínu Dokonalé zeleninové řízky v těstíčku: Řízek z dýně, cibule nebo kedlubny skvěle nahradí drahé maso
Dnešní tip pro vás – sobota 27. 4. 2024
Přeji vám hezký víkend. Pokud ještě nevíte, co byste uvařili, tak i pro dnešní den je v nabídce několik receptů na pokrmy, z kterých si můžete vybrat. Polévku připravíte z bílého chřestu a k ní se budou hodit všechny nabízené pokrmy. Moučník je dnes nepečený, musí se ale nechat odležet, aby sušenky zvláčněly.
Článek v magazínu Jahodová panna cotta: Kromě tučné smetany stačí jen pár ingrediecí, nejdůležitější je ale dostatečně dlouhé chlazení
Článek v magazínu Upekli jsme rebarborový koláč podle 100 let starého receptu od „Sandtnerky“: Starý návod slavné kuchařky skvěle funguje dodnes
Dnešní tip pro vás – pátek 26. 4. 2024
Dnes je v nabídce polévka se zeleninou a vaječnými nočky. K této polévce se jako hlavní chod budou moc dobře hodit zapečené brambory s uzeným masem a sýrem. Pokrm bych ještě doplnila zeleninovým salátem. Ale možná, že z dnešní nabídky dostanete chuť na něco jiného.
Článek v magazínu Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Článek v magazínu Dušený špenát může být pochoutkou: Stačí přidat správné množství česneku a cibule a dochutit slaninou
Dnešní tip pro vás – čtvrtek 25. 4. 2024
Pro dnešní den jsem pro vás vybrala pórkovou polévku s jednoduchou přípravou. A k této polévce se bude ponejvíce hodit marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory. Pokrm bych ještě doplnila zeleninou. Jako sladkou tečku nakonec můžete připravit piškotovou roládu plněnou třeba jen marmeládou, ale můžete použít i nějaký oblíbený krém. Napište nám pak pod recept komentář, jak se vám podařila.
Článek v magazínu Jak připravit rychlou sýrovou omáčku k chřestu? Stačí jen pár ingrediencí a za půl hodiny to zvládne i kuchařský začátečník
Článek v magazínu Pečeme s Ivou: Upéct jednoduchý chléb je tak snadné! Zkuste to podle starého receptu babičky Elišky
Dnešní tip pro vás – středa 24. 4. 2024
Je mnoho druhů zeleninových polévek s různými obměnami, tak jsem pro vás opět vybrala jednu z nich. A jelikož už začala sezóna rebarbory, tak můžete připravit plněné kynuté knedlíky. Podávají se sypané cukrem, strouhaným tvrdým tvarohem a přelité zakysanou smetanou či jogurtem. Ale dle autora receptu je lze podávat i přelité rozpuštěným máslem a sypané skořicovým cukrem. Každý podává tak, jak má rád.
Dnešní tip pro vás – úterý 23. 4. 2024
Pokud máte rádi rajčatové polévky, tak dnes jsem pro vás vybrala jednu z nich. A k ní se bude báječně hodit pečené kuře se zvlášť pečenou bylinkovou nádivkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Ale možná se rozhodnete pro pokrm s rychlejší přípravou a to jsou kedlubnové smaženky. Vhodnou přílohou je zeleninový salát nebo bramborová kaše. Nezapomeňte na moučník, na banánový koláč využijete přezrálejší banány.
Dnešní tip pro vás – pondělí 22. 4. 2024
V začátku nového týdne můžete uvařit fazolovou polévku podle jednoho z našich receptů. K ní se bude hodit zapečené vepřové mleté maso s rýží, vhodnou přílohou jsou vařené brambory a třeba mrkvový salát či nějaký kompot. Můžete si ale vybrat i šťouchané brambory s květákem, libovější uzenou slaninou a pokrm doplnit sázeným vejcem a taktéž zeleninovým salátem. Řapíky z květákových listů se dají při přípravě zeleninového salátu báječně využít.
Článek v magazínu Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Článek v magazínu Chřest je nejlepší spotřebovat do týdne, říká odborník, a radí zabalit jej do vlhké utěrky
Článek v magazínu Pečeme s Ivou: Lepší koláče, makovky i rohlíky budete mít díky omládku! Jak na něj?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 3 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 17 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 17 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 18 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno 27. 4. 2024 11:39
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Přečtěte si Zobrazit více
Skvělé švestkové kombinace: Zkuste ovoce spojit s mákem, vanilkou, rumem nebo slaninou!
Penne alla vodka: Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou s vodkou, která vás neopije, ale zvýrazní všechny chutě
Znáte perkelt? Maďarský příbuzný guláše vyžaduje spoustu papriky a cibule a nejlepší je připravený na sádle