Den kečupu
Kečup je hustá omáčka z rajčat a používá se jako dochucovadlo. Bohužel se na trhu můžeme setkat s nekvalitními rajčaty a náhražkami rajčat za mrkve,… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kečup je hustá omáčka z rajčat a používá se jako dochucovadlo. Bohužel se na trhu můžeme setkat s nekvalitními rajčaty a náhražkami rajčat za mrkve,… Číst dál
Perník je oblíbené cukroví složené převážně z mouky, cukru, vejce, medu a koření, které dává perníku charakteristickou chuť i výdrž, perníčky vám… Číst dál
Zmrzlina je mražený výrobek z mléka či smetany, vajec a cukru. Další přísady jsou pak charakteristické pro danou chuť zmrzliny. Asi se nikdo nebude… Číst dál
Rebarbora je latinské označení rostliny s názvem reveň, které se ujalo a běžně se používá v zahradnické i kuchařské řeči. Je to až 2 metry vysoká… Číst dál
Koření se připravuje převážně ze sušených nebo čerstvých rostlin (bylin). Řadíme je mezi pochutiny, které jídlo ochutí, ale samotné koření nebo… Číst dál
Čaj se, jak víme, připravuje louhováním částí rostlin v horké vodě. Tím se uvolní do vody látky, které dávají čaji barvu, chuť i vůni. Pravý čaj se… Číst dál
Kukuřice setá pravá je cca 2 metry vysoká rostlina, která dává žluté chutné klasy. Možná někoho překvapí, že z biologického hlediska se jedná o… Číst dál
Sušené maso je dehydratované maso tedy zbavené vody a naložené do soli nebo jiného koření. Podle všeho mělo sušené maso své místo už ve Starém Egyptě… Číst dál
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Holka u plotny radí: Jak udělat masopustní boží milosti, křehotinky, fánky či květinky? Jedno těsto nabízí mnoho možností
Jedlíkova cesta kolem světa: Znáte sicilské rýžové krokety či toskánskou polévku z chleba?
Jak na kuře na paprice z pečených paprik: Zelenina dá omáčce krémovou konzistenci a jemně delikátní chuť