Karbanátky: Z venku dozlatova usmažená a uvnitř krásně šťavnatá porce masa
Karbanátky patří mezi velmi oblíbená jídla, která jsou nenáročná na přípravu a přitom mají dokonalou chuť. Většinou se připravují z různého druhu mletého masa, do kterého se může přidat i sýr, který dodá karbanátku větší šťavnatost. I vegetariáni si přijdou na své - karbanátek můžete připravit také z různé zeleniny, luštěnin nebo třeba hub.
Karbanátky mohou mít mnoho podob
Možností, jak připravit karbanátky je opravdu velká spousta, je jen na nás, jakou variantu preferujeme. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější recepty:
- V restauracích a různých jídelnách se nejčastěji setkáváme s karbanátky z mletého masa. Můžete použít jakékoliv maso máte zrovna po ruce. Kro preferuje libovější maso, pak určitě vyzkouší připravit karbanátky z kuřecího masa. Kdo si stojí za klasikou, připraví si jistě karbanátky z vepřového masa nebo z mixu masa vepřového a hovězího.
- I vegetariáni si přijdou na své, protože možností z čeho připravit vegetariánské karbanátky je opravdu mnoho. Vyzkoušej můžete např. květákové karbanátky, fazolové karbanátky nebo třeba mrkvové karbanátky.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 21 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 22 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 23 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Mikulášské slané dobroty: Křupavé slané tyčky a kytičky z listového těsta, nebo sušenky z křehkého těsta potěší malé i velké
Ideální předkrm nejen na Štědrý den? Skvělé chuťovky s ančovičkami, pečenou paprikou i červenou řepou přijdou vhod
Kouzlo křupavých a chuťově vyvážených amerických brambor se skrývá ve směsi koření a správné teplotě při pečení