Pečení je ideálním způsobem tepelné přípravy mnoha chutných pokrmů
Pečení je skvělým způsobem, jak připravit mnoho sladkých i slaných pokrmů. Obrovskou výhodou pečení je možnost připravovat různé jídla téměř bez tuku a připalování. Nespornou výhodou je také to, že během pečení nemusíte stát u sporáku, ale můžete se věnovat příjemnějším činnostem.
V čem můžete péct?
Základní a nejznámější možností je pečení v troubě, kterou má doma každý. Nabízí největší prostor a spoustu různých programů (horkovzduch, páru, grilování atd.), a tak je možné připravit v ní spoustu chutných pokrmů. Péct však můžete bez problémů i v remosce, nebo dnes oblíbené horkovzdušné fritéze.
Nejoblíbenější sladké a slané recepty
Co se týče pečení, velkou výhodou je, že můžete péct jak sladké, tak slané pokrmy.
- Sladké recepty zahrnují různé druhy moučníků, buchet, dortů, šátečků, koláčků, řezů, a to z různých druhů těst. Oblíbené jsou ovocné buchty, chlebíčky z banánů či vláčné buchty z cukety. Kromě toho, můžete snadno péct i bez vajec.
- Slané recepty zahrnují především různé druhy pečiva (zejména chleba, rohlíky a pletýnky), různé způsoby úpravy masa (pečené kuře, výpečky, řízky, ryby atd.), oblíbená je i pečená zelenina nebo brambory, pizza a spousta dalších.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Historie preclíků: Původně měly připomínat ruce sepjaté k modlitbě. Dnes se podávají k pivu!
Pravidla solení podle nejlepších šéfkuchařů: Kdy přidat sůl k luštěninám, kdy na játra a co se zeleninou
Je libo věneček, nebo rakvičku? Sladká retro vzpomínka na klasické české zákusky