Těstoviny se dají připravit na tolik různých způsobů. Který z nich si vyberete vy?
Těstoviny jsou perfektní surovinou, neboť se hodí téměř ke všemu. Milují je především děti, ale s velkou chutí si je dá každý dospělý. Jsou spojovány především s italskou kuchyní, která je velmi lehká a chutná, ale perfektně doplní i například klasické české omáčky.
Jaké jsou nejznámější druhy těstovin?
Těstoviny jsou oblíbené, protože jsou dobře stravitelné, nenáročné na přípravu, mají široké využití a dlouhou trvanlivost. Mezi nejznámější druhy patří:
- dlouhé těstoviny (špagety, linguine, tagliatelle, fettuccine, lasagne, ...),
- krátké těstoviny (kolínka, tarhoňa, mušličky, fusilli, penne, farfalle, špecle atd.),
- plněné těstoviny (ravioli, tortellini, cannelloni),
- polévkové těstoviny (nudle, těstovinová rýže, ...).
Nejoblíbenější recepty
Největší výhodou je, že jsou těstoviny velmi variabilní a dají se připravit v podstatě s čímkoliv. Co se týče masa, nejoblíbenější jsou s kuřecím či mletým masem, lososem nebo tuňákem. Pochutnáte si také na těstovinách se špenátem, cuketou, ricottou nebo pestem (bazalkovým i rajčatovým). Těstoviny můžete tedy jen tak s něčím smíchat, udělat k nim omáčku, nebo si připravte zapečené těstoviny.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 9 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 22 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Agatha Christie: Slavná spisovatelka ráda jedla, šlehačku konzumovala po litrech a na velikost porcí musel dohlížet komorník
Nejlepší kaše pro děti: Rýžová, jáhlová, kukuřičná a další. Kdy s nimi začít a jak je správně uvařit?
Retro vaření s Kristinou: Masopustní vdolky z trouby. Zkuste je podle staročeského receptu!