Den dětí: Připravte capartům nepečené pohoštění. Výborné jsou banánové nanuky nebo čokoládové střepy
29. 5. 2022 Vaření
Den dětí je skvělou příležitostí připravit dětem překvapení. A nemusí být náročné na přichystání. Inspirujte se tipy na svěží a výborné nepečené pohoštění.
Nepečené pohoštění na Den dětí
Děti rády mlsají a často je to ovoce a různé varianty z něj. Můžete vytvořit nejen špízy, ale i zajímavě vykrojené tvary a poskládané obrázky. Představte si třeba meloun, který bude vykrojený do tvaru otevřené žraločí tlamy. Místo očí kuličky vína a v tlamě nejrůznější druhy ovoce (kromě kostek vydlabaného melounu i víno, maliny, pokrájené mango, kiwi). Děti je pak mohou z tlamy nabírat napichovátky. Skvělou variantou je třeba marshmallow z poloviny namočené v čokoládě a obalené barevnou posypkou. To vše napíchnuté na špejli.
Mohlo by vás zajímat
Burizonové hrudky
Upatlané děti, šťastné děti. Pokud tohle platí pro ty vaše, připravte jim některou z burizonových dobrot. Využívají se bílé burizony, které v tmavé čokoládě nebo karamelu vypadají velmi efektně. Můžete vyzkoušet karamelkový recept, možností je ale i tato čokoládová varianta. Dají se z nich připravit hrudky, které vložíte do malých papírových košíčků. Také je zkuste nalít na plech a nakrájet na kvádříky. Podobně může fungovat místo burizonů i popkorn. Dezert pak bude mít ještě efektnější podobu.
Čokoládové barevné střípky
Máte doma ořechy různého druhu, čokoládu na vaření, kousky bílé čokolády (nemusí být), lentilky a hrozinky? Výborně. Takže můžete pro děti připravit čokoládové střepy. Jak na to? Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce nechte rozpustit čokoládu a pak ji nalijte na pečicí papír. Pokud budete moci sem tam kápnout i trochu rozehřáté bílé čokolády, kterou špejlí opatrně prolnete s tmavou čokoládou, vzniknou zajímavé obrazce. Na tuto směs nasypte to, co máte doma: lentilky, kousky ořechů, hrozinky. Nechte vychladnout, a pak nalámejte na střepy.
Dětská párty si zaslouží pohoštění šité těm nejmenším přímo na míru! Jistotou, která nezklame, jsou minisendviče z toastového chleba zbaveného kůrky. Uvnitř může být krůtí šunka a lučina, nebo třeba…
Mražené pohoštění
Bez zmrzlé dobroty to na Den dětí nejde. Můžete jim připravit banánovo-jahodovou mraženou tyčku s čokoládou. Banány oloupejte. Pokud jsou konce nevzhledné, tak je dejte pryč. Nakrájejte banán zhruba na 4 stejně velké kousky. Na nanukovou tyčku nebo špejli navlékněte jahodu, a pak dva kousky banánu. Dejte vše do velké misky a tu vložte na hodinu do mrazničky.
Do vyšší skleničky dejte bílý nebo ovocný jogurt a zmražené banány v něm obalte. Znovu vraťte zmrazit do mrazničky. Rozpusťte čokoládu třeba v horké lázni. Vyndejte z mrazáku zmražené tyčky, poslední část banánu namočte do čokolády a můžete tuto část ještě obalit v barevných posypkách. Mělo by to ztuhnout hned. V mrazáku ale vydrží až týden.
Trochu jiný recept na banánové nanuky s jahodami najdete tady.
Zdroje informací:
bbcgoodfood.com
tasteofhome.com
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Bez odpadkového koše se v kuchyni neobejdete. Je lepší nášlapný nebo bezdotykový?
Víte, co je nejdůležitější pomocníkem v kuchyni?… Číst více
Nejlepší masové kuličky jsou ty ze Švédska: Připravte si je podle originálního receptu!
Jde sice o jednu z nejslavnějších gastro… Číst více
Den masových koulí
Koule z okořeněného mletého masa podávané s různými omáčkami a přílohami jsou známé a velmi oblíbené nejen v evropské, ale také v asijské či americké… Číst více
Norské masové kuličky medisterkaker z vepřového masa voní kořením a jsou neskutečně šťavnaté
Švédské masové kuličky zná díky řetězci Ikea snad… Číst více
Jak vařit brokolici, mrkev a další zeleninu, aby si zachovala pěknou barvu
Zelenina vařená v páře Při vaření ve vodě se mnoho vitamínů a důležitých látek z vařené zeleniny vyluhuje do vody. Pokud ji zužitkujeme (nejčastěji… Číst více
Vaření v páře je stará metoda. Proti klasickému vaření šetří čas, energii i vodu. A jde to i bez parního hrnce
Vařit v páře můžeme téměř vše - např. maso, brambory, zeleninu a knedlíky. Vaření v páře má výhodu zachování přírodní chuti, protože se nic zbytečně… Číst více
13 nejlepších funkcí mikrovlnky pro rok 2022: Konec obyčejného ohřívání, high-tech přístroje vaří, smaží i grilují!
Mikrovlnné trouby, které ohřejí jídlo a rozmrazí… Číst více
Jak snadno a rychle tvarovat masové kuličky. Názorné video poradí i začátečníkům
Jak tvarovat masové kuličky Kuličky připravíme z mletého masa podle spolehlivého receptu. Vytvarovat kuličky je jednoduché a podle našich tipů to… Číst více
Ochutnejte hit holandských barů, masové kuličky Bitterballen: Nejlepší jsou s pivem!
Vypadají jako masové kuličky populární ve švédské… Číst více
Ekologie v kuchyni: Jak šetřit přírodu i svoji peněženku? Tyhle tipy vám ukážou cestu!
Ptáte se, jak se dá přispět k ochraně životního… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Krémy z tvarohu, jogurtu a kysané smetany: Mají svěží chuť a v kombinaci s ovocem patří neodmyslitelně k létu
Sváteční den začíná dobrou snídaní. Na Den matek mohou snídani pro maminku připravit i děti
Den dětí je tu! Nechte se inspirovat a potěšte nejmenší originálními dobrotami na míru