Proč všichni jedí Mike Benexia Premium kvality Chia ?
13. 4. 2015 Životní styl
O Chia se mluví jako o zázračném produktu. Zahraniční média jí věnovala tolik pozornosti, že se o roku 2013 začalo mluvit jako o roku Chia. Máme rok 2015 a i v Česku si chia semínka získávají stále více nových příznivců. O Chia, respektive o produktu Mike Benexia Premium kvality Chia, si budu povídat s paní magistrou Renatou Jiráskovou. Paní magistro proč Mike Benexia Premium kvality Chia a proč ne jen Chia? Jaký je v tom rozdíl?
Je a velký. Prémiová Chia Mike Benexia, kterou dodává do lékáren kanadská značka kvality Barny´s, prošla jako jediná náročným schvalovacím procesem v rámci celé EU a získala status Novel Food. To zákazníkům garantuje především jakost a původ suroviny a vždy maximální obsah nutričních látek. Za druhé Mike Benexia garantuje i bezpečnost, protože semínka Benexia původem z Bolívijských hor není nutné ošetřovat drastickými metodami. Ve svém přirozeném prostředí netrpí na škůdce a plísně. Mike Benexia musí také splňovat náročnou normu GAP, tedy správnou zemědělskou praxi s vysokým požadavkem na jakost finálního produktu. Vlastně i z tohoto důvodu najdeme na obalu logo kanadské značky kvality. Pokud se nejedná přímo o Chiu Mike Benexia od Barny´s, je tady teoreticky nebezpečí, že jiní dodavatelé k ošetření semínek mohou používat málo šetrnou a nezdravou radiaci. A proto je důležitá garance kvality zastřešená silnou značkou.
Dobře, ale má to nějaký další význam pro zdraví?
Ten význam spočívá zejména v tom, že Mike Benexia má ambici pozitivně ovlivnit zdraví široké populace. A jsem přesvědčená, že to nemusí být jenom ambice, ale realita, pokud dopad na zdraví v tomto konkrétním případě posoudí odborníci po nějakém čase. Mike Benexia je totiž nutriční poklad obsahující omega 3 mastné kyseliny, lehce stravitelné proteiny, vitaminy, minerály, antioxidanty, aminokyseliny. Nesmím také zapomenout na významnou porci vlákniny. Možná však mluvím až příliš ze široka, ale jednou větou se dá říci, že Mike Benexia, to jsou ta nejobsažnější semínka na této planetě a jako taková mají velký přínos pro zdraví.
Paní magistro, položím Vám otázku, na kterou dost dlouho hledám nějakou odpověď. Proč lidé objevují Chiu až v posledních letech?
Možná i proto, že lidstvo musí znovuobjevovat už dříve poznané. To se týká i reinkarnace Chii pro moderního člověka. Chia byla zdrojem energie a zdraví už pro staré Aztéky a Maye. Zejména Aztékové oceňovali to, že Chia samotná jim umožnuje překonávat dlouhé vzdálenosti. Chia je jídlo běžců i dnes. Dodává totiž při fyzické námaze organizmu potřebné živiny a hydrataci. Chia byla pro staré indiánské kultury dokonce důležitější než zlato a byla používána také jako platidlo.
Slovo Chia vyjadřuje v jazyce Mayů sílu. Jaký přínos představuje pro dnešního člověka? Zkuste být však více konkrétní.
Přínos je stejný jako pro Aztéky a Maye, protože je přirozeným zdrojem důležitých, řekla bych až životně důležitých nutričních látek a přímo se tedy nabízí Chiu využít k obohacení každodenní stravy. Jedna jediná malá odměrka s Mike Benexia pokrývá denní potřebu omega 3 mastných kyselin a myslím si, že čistší a kvalitnější zdroj omega 3 ani neexistuje. To říkám při vší úctě k rybám, které ale i tak nemáme na talíři každý den.
Dalším obrovským přínosem semínek Mike Benexia je jejich použití při hubnutí. Při hubnutí může pomoci chia, která se snadno používá a pomáhá zkonzumovat méně jídla. K tomu dochází několika způsoby. Zaprvé – chia vás zasytí. Doslova. Semínka v žaludku dvanáctkrát zvýší svůj původní objem a vy máte pocit sytosti. Také snižuje hladinu krevního cukru, což pomáhá omezit, anebo zcela zahnat chuť na sladké anebo slané pamlsky. Kila navíc jsou často více zdravotním než estetickým problémem. Přesto za největší přínos těchto drobných semínek považuji jejich obrovskou antioxidační kapacitu a vysoký obsah nenasycených mastných kyselin omega 3. Vždyť ty udržují náš mozek a cévy v dobré kondici a u dětí přispívají k rozvoji mozku. Stojí za to ještě dodat, že tato malá odměrka obsahuje více omega 3 než je obsaženo např. v celé porci lososa.
To je opravdu jednoduché. Prostě stačí jí jen přisypat do jídla a obyčejné jídlo bude v okamžiku zdravější, tedy obohacené o vitaminy, omega 3 a mnoho dalších zdraví prospěšných ingrediencí. Fantazii se meze nekladou, pro inspiraci můžete jít i na stránky barnys.cz a nebo benexia.cz. Já osobně jsem se inspirovala větou na obalu. Stačí jen přisypat a každé jídlo může být zdravější. Takže si nasypu semínka, kam mě zrovna napadne, např. do jogurtu, do míchaných vajíček, do salátu. A jak mávnutím kouzelného proutku mám ve vteřině vajíčka mnohem zdravější, obohacená o vitaminy, minerály, vlákninu, omega 3 a mnoho dalších zdraví prospěšných látek.
Obvyklá otázka na závěr - kde a za kolik můžeme prémiovou Chiu Mike Benexia koupit?
Samozřejmě v lékárnách a pak na portálu barnys.cz, kde jedno balení stojí 249 Kč a nebo zde můžete za velmi výhodnou cenu 699 Kč zakoupit balení 4 kusů.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Která pravidla je při přípravě kynutého těsta nutné dodržovat? Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Mouku (a další suroviny) doneseme… Číst více
Trpělivost bochník přináší: Ovládněte sílu kvásku a naučte se péct domácí chléb na jedničku
Pečení domácího chleba je stále v kurzu a je to i… Číst více
Vyzkoušeli jsme za vás: Bramborový chleba, který kyne dva dny! Stojí ta chuť za to?
My všichni v redakci Topreceptů si potrpíme na… Číst více
Delikatesa mezi chleby: Borodinský chléb z žitné mouky voní po koriandru, má lehce karamelovou chuť a křupavou kůrku
Máte rádi žitný chléb a pečete si nejraději… Číst více
Jak založit žitný kvásek. Stačí k tomu jen dvě suroviny
Kvásek většinou zakládáme z žitné celozrnné mouky. Ta obsahuje části obalů zrna, na kterých je největší výskyt spících spor potřebných mikroorganismů… Číst více
Jak připravit kvásek z droždí, aby housky krásně křupaly
Upéct si doma křupavé housky, kynuté koláče, voňavý velikonoční mazanec nebo chleba? Pro mnoho lidí už samozřejmost, pro jiné nedostižný sen nebo… Číst více
Tajemství kvalitního rána: Snídaně složená z těchto potravin vám dodá energii až do oběda
Že snídaně je základ dne, to už jste asi slyšeli.… Číst více
Ovesné vločky se hodí nejen na kaši. Jsou skvělé do lívanců, vaflí i palačinek
Výhody použití ovesných vloček Jsou lehce stravitelné a doporučují se při různých dietách. Své místo mají ve výživě dětí, sportovců a ve zdravé… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Na co se hodí chia semínka a jak z nich připravit chia pudink. Toto jsou nejoblíbenější recepty
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 17 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Komentáře