Skvělé aprílové žertíky: Falešnými čoko vajíčky, sladkým volským okem nebo slanou colou napálíte koledníky
29. 3. 2024 Vaření
Baví vás žertíky na prvního apríla a snažíte se každý rok někoho napálit? A co to zkusit přes jídlo? Stačí jen menší změna a z klasického jídla se stane vtípek, který pobaví, když už ne toho napáleného, tak vás určitě. Inspirovali jsme se na internetu a pár takových žertíků vyzkoušeli. Fungují skvěle a na přípravu jsou snadné!
Kdy se k nám dostala tradice aprílových žertů?
Letošní Apríl, tedy 1. duben, připadá na Velikonoční pondělí, zdá se tedy, že bude pořádně veselo. Apríl je hlavně oblíbený svátek pro všechny šprýmaře, kteří si rádi děljí legraci z druhých. Vyvést někoho aprílem je tak pro ně téměř otázkou prestiže a samozřejmě platí, že čím povedenější vtípek se jim zadaří, tím lépe.
Možná vás to překvapí, ale Apríl není žádným novodobým svátkem. U nás si lidé ze svých blízkých dělají šprťouchlata dokonce již od 17. století. Tento zvyk se k nám prý dostal z Francie, kde jeho tradice sahá ještě dál, a to až do 15. století. Francouzské taškařici se říkalo poisson d’avril neboli dubnová ryba a spočívala v tom pověsit někomu na záda rybu z papíru, aniž by o tom věděl.
Mohlo by vás zajímat
Jak někoho vyvést aprílem?
V současnosti se lidé vyvádějí aprílem různými způsoby. Oblíbené vtípky jsou různé telefonáty, přenastavený budík, různé smyšlené historky a podobně. Stejně dobře si ale můžeme z někoho udělat legraci prostřednictvím jídla, které nějak pozměníte.
Nejčastěji se to dělá tak, že se z nějakého sladkého pokrmu udělá slaný, který ale vypadá úplně jako ten původní, nebo obráceně. Stačí ale ochutnat a pravda vyjde najevo. Poklud vás láká takový jídelní žertík vyzkoušet, máme pro vás pár tipů pro inspiraci. Sami jsme je vyzkoušeli a tak můžeme předat i zkušenosti, jak to fungovalo.
Vajíčka bez čokolády
Vzhledem k tomu, že letos bude Apríl na Velikonoce, byla by škoda toho nevyužít. Pokud máte doma mini čokoládová vajíčka, můžete jimi hezky napálit své děti. Je to sice trochu piplačka, ale za tu legraci to stojí. Vtípek spočívá v tom, že malá čokoládová vajíčka v pestrobarevných staniolových obalech opatrně rozbalíte, abyste co nejméně poškodili obal.
Čokoládu z vajíček pak můžete sníst nebo použít třeba na vaření, už ji nebudete potřebovat. Místo ní totiž do obalů zabalte kuličky hroznového vína. Když je zabalíte pečlivě, nikdo na první pohled nepozná rozdíl.
Náš tip: Rozbalujte velmi opatrně, obal se snadno trhá. Doporučujeme začít od špičatého nebo tupého konce vajíček. Velikost kuličky hroznového vína vybírejte dle obalu, respektive dle původního čoko vajíčka.
Trochu jiné Oreo
Sušenky Oreo patří k nejoblíbenějším sladkostem, opět hlavně mezi dětmi, milují je ale i mnozí dospělí. Jejich půvab spočívá v kakaové chuti, výrazné černé barvě a v lahodné krémové bílé náplni, která hezky kontrastuje k černým sušenkám. Pokud byste si chtěli udělat legraci z nějakého milovníka této dobroty, je to snadné.
Stačí jen sušenky opatrně od sebe oddělit, aby se nepolámaly a seškrábat z nich původní sladkou náplň (uschovejte si ji do mrazáku na jindy). Místo náplně dejte do sušenek tavený sýr nebo pomazánkové máslo. Na první pohled není nic vidět, o to větší ale bylo bude „překvápko“, až sušenku někdo ochutná.
Volské oko nasladko
Volské oko neboli sázené vejce je oblíbenou snídaní, v restauracích se často podává i na steaku a s hranolky. A co někomu takovou snídani (nebo večeři) naservírovat a trochu změnit hlavní ingredience?
Jako základ volského oka poslouží hustý bílý jogurt nebo kysaná smetana, kterou rozprostřete na talíř, aby vypadala jako rozteklé vajíčko, na tento „bílek“ už jen položte polovinu broskve z kompotu a máte volské oko jako opravdové. A hranolky? Stačí jen oloupat jablko a nakrájet na hranolky. Vznikne vám tak vlastně dobrá sladká snídaně, jen to bude zklamání pro toho, kdo čekal něco úplně jiného.
Slaná Coca-Cola
Znáte nějakého velkého milovníka Coca-Coly? Slavná americká limonáda je nejlepší je ledově vychlazená a její typickou chuť rozezná každý. Co ale kdyby byl nápoj ve sklenici slaný?
Dosáhnete toho jednoduše, když do láhve od coly nalijete perlivou vodu a přidáte sójovou omáčku. Přidávejte, dokud není barva věrohodná. Nápoj bude k nerozeznání od pravé coly. Jen ta chuť je pak nějaká divná…
Čokoládová cibule
Cibule obalená v čokoládě je jedním z nejoblíbenějších food pranků vůbec. Je variací na jablka v čokoládě, která jsou oblíbenou pouťovou dobrotou v Americe a také častou specialitou vánočních trhů.
Když nějakou velkou cibuli oloupete, namočíte do rozehřáté čokolády, pak ještě obalíte v oříšcích nebo v cukrovém zdobení a pak napíchnete na špejli, nepoznáte rozdíl od jablka. Tedy aspoň do té doby, než se do ní zakousnete.
Ještě horší verzí tohoto vtípku je, když do čokolády místo plátků banánů ponoříte na plátky nakrájené kyselé okurky.
Náš tip: Vzhledem k tomu, že Apríl letos vychází na Velikonoce, můžete jako vtípek upéct i typický sladký moučník muffiny ve slané verzi podle našeho video receptu.
Wikipedia.org: Apríl
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Bez odpadkového koše se v kuchyni neobejdete. Je lepší nášlapný nebo bezdotykový?
Víte, co je nejdůležitější pomocníkem v kuchyni?… Číst více
Nejlepší masové kuličky jsou ty ze Švédska: Připravte si je podle originálního receptu!
Jde sice o jednu z nejslavnějších gastro… Číst více
Den masových koulí
Koule z okořeněného mletého masa podávané s různými omáčkami a přílohami jsou známé a velmi oblíbené nejen v evropské, ale také v asijské či americké… Číst více
Norské masové kuličky medisterkaker z vepřového masa voní kořením a jsou neskutečně šťavnaté
Švédské masové kuličky zná díky řetězci Ikea snad… Číst více
Jak vařit brokolici, mrkev a další zeleninu, aby si zachovala pěknou barvu
Zelenina vařená v páře Při vaření ve vodě se mnoho vitamínů a důležitých látek z vařené zeleniny vyluhuje do vody. Pokud ji zužitkujeme (nejčastěji… Číst více
Vaření v páře je stará metoda. Proti klasickému vaření šetří čas, energii i vodu. A jde to i bez parního hrnce
Vařit v páře můžeme téměř vše - např. maso, brambory, zeleninu a knedlíky. Vaření v páře má výhodu zachování přírodní chuti, protože se nic zbytečně… Číst více
13 nejlepších funkcí mikrovlnky pro rok 2022: Konec obyčejného ohřívání, high-tech přístroje vaří, smaží i grilují!
Mikrovlnné trouby, které ohřejí jídlo a rozmrazí… Číst více
Jak snadno a rychle tvarovat masové kuličky. Názorné video poradí i začátečníkům
Jak tvarovat masové kuličky Kuličky připravíme z mletého masa podle spolehlivého receptu. Vytvarovat kuličky je jednoduché a podle našich tipů to… Číst více
Ochutnejte hit holandských barů, masové kuličky Bitterballen: Nejlepší jsou s pivem!
Vypadají jako masové kuličky populární ve švédské… Číst více
Ekologie v kuchyni: Jak šetřit přírodu i svoji peněženku? Tyhle tipy vám ukážou cestu!
Ptáte se, jak se dá přispět k ochraně životního… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
16 veselých a barevných jídel pro děti nejen na Velikonoce: Překvapte svá zlatíčka
APRÍL! Máme v rukávu pár triků, jak někoho nachytat. Na závěr přinášíme vtipný kvíz
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?
Vaření podle umělé inteligence: Sladká štěpánská omeleta „vylepšená“ šunkou, cibulí a sýrem? Jako vtip dobrý
Pečeme s Ivou: Velikonoční zajíčci ozdobí každý sváteční stůl a potěší všechny koledníky. S jejich přípravou rády pomohou i děti.