Světový den pečení
Světový den pečení se dříve slavil 17. května, což ne vždy vycházelo na den volna a lidé neměli na pečení čas. A tak byl zvolen termín třetí květnové… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Světový den pečení se dříve slavil 17. května, což ne vždy vycházelo na den volna a lidé neměli na pečení čas. A tak byl zvolen termín třetí květnové… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Hlavní surovinou pro přípravu cibulových kroužků je samozřejmě cibule, z toho důvodu lze považovat tuto přílohu za jednu z nejlevnějších pochoutek… Číst dál
Recept na ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Do studeného mléka ponoříme vločky a přivedeme k varu. Přidáme cukr a máslo a mícháme, až se máslo… Číst dál
Připravit kvalitní pralinky je docela kumšt. Bonbonek by měl být na povrchu lesklý a při kousnutí bz měla čokoláda křupnout. Nejjednodušší způsob je… Číst dál
Kokosové palmy rostou zejména v přímořských asijských regionech (Thajsko, Vietnam, Indonésie...). Dále se s nimi můžete setkat v Africe, Jižní… Číst dál
Čokoládový pudink si můžeme připravit pěkně do skleniček (klidně i na několik dní dopředu. Výtečný je třeba s dušenými jablky. Pudink vaříme dle… Číst dál
Cibuli používáme pod vajíčka, do omáček, třeba guláš si bez ní snad ani nedovedeme představit. Však je tu s námi tato zelenina už hodně dlouho. Už… Číst dál
Kromě Mezinárodního dne Rosé máme také Národní den Rosé, pro který je vyhrazena každoročně druhá červnová sobota. Není třeba upřednostňovat žádný z… Číst dál
Příprava kuřecích křidélek není náročná a vyjde levně. Proto jsou čím dál více oblíbené i u nás. Snad nejjednodušší je křidýlka okořenit podle chuti,… Číst dál
Fazole jsou semena fazolu, který pochází z Nového světa a jedná se o jednu z nejdéle pěstovaných rostlin na světě. Věděli jste, že na světě byste… Číst dál
Kakaové boby pro výrobu čokolády byly přivezeny do Evropy v polovině 16. století, stejně jako samotný recept na přípravu sladké hmoty, ale čokoláda… Číst dál
Salát spatřil světlo světa na začátku 20. století a údajně je připisován italskému restauratérovi Cesare Cardini. Ten chtěl podávat něco italského,… Číst dál
Grahamové krekry se připravují ze stejnojmenné mouky. Ta je jako mouka celozrnná, jen má hrubší strukturu a jmenuje se po panu Sylvestru Grahamovi,… Číst dál
Křupavá a zlatavá kůrka smaženého kuřete spolu se šťavnatým masem je kombinací, která dokáže rozproudit chuťové buňky každého gurmána. Historie… Číst dál
Čokoláda je v kuchyni prakticky nepostradatelná a lze ji využít na mnoho způsobů. Od výběru a zpracování čokolády se odvíjí chuť dezertu. Čokoláda má… Číst dál
Makarony jsou tradiční italskou přílohou a řadí se u nás mezi oblíbené těstoviny, mezi které patří špagety, penne, ravioli, fusilli a mnoho dalších.… Číst dál
Mandle je jádro plodu subtropické mandloně obecné neboli mandlovníku. Tyto malé oválné plody jsou známé svou bohatou a jemnou chutí, která se hodí… Číst dál
Piňa Colada je koktejl, který spojuje ananas, kokos a bílý rum do osvěžujícího a lahodného nápoje. Sladká a šťavnatá ananasová šťáva dodává nápoji… Číst dál
Borůvky jsou přírodním pokladem plným výživných látek. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, které přispívají k celkovému zdraví našeho… Číst dál
Muffiny jsou malé pečené dobroty, které mají nejen svou vlastní charakteristickou podobu, ale také nespočet variant chutí i použitých surovin.… Číst dál
Mojito je nápoj, který vznikne kombinací čerstvé máty, limetky, cukru, perlivé vody a bílého rumu. Čerstvá máta dodává koktejlu příjemnou až ledovou… Číst dál
Předchozí 1 2 3 4 5 … 20 Další
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jídelní rozmary slavných: Herec Harrison Ford přestal jíst maso, ale miluje jednoduše upraveného lososa s chřestem
I četníci si pochutnávali na kradených slepicích. Za první republiky se odcizení ptáka trestalo žalářem
Od jednoduchosti k dokonalosti: Jak na perfektní knedlíky s vejci? Lepší chuti prospějí sádlo i krátká parní lázeň