Podzimní kuchyně voní lesem: Houby, zvěřina, šípková omáčka a další oblíbené recepty
Podzim po parném létě přináší první chladné dny i deštivé počasí, které ale rozhodně není na škodu. Právě díky vlhku totiž v lesích raší houby. A Češi houbaření milují! Bedly, hříbky, babky - to všechno se při procházce po mechu dá nasbírat a následně doma zpracovat v nějakou lahůdku. Houby k podzimnímu jídelníčku rozhodně patří, ať už ve formě smaženice nebo jako přísada do vydatné bramboračky. Hutné polévky se do podzimního menu také hodí, protože dokážou v sychravém podzimu zasytit i zahřát. Zkuste například mrkvovou nebo dýňovou, která se skvěle hodí na Halloween.
K podzimu se hodí také recepty ze zvěřiny. Napříkald jelení nebo kančí guláš určitě musíte zkusit. A koneckonců, kančí je už taková česká legenda; jen se rozhodnout, jestli raději se šípkovou, nebo se zelím. Jisté je jen to, že k obojímu patří knedlík a dobré pivo na zapití. Nicméně, na podzim si užijete masové pečeně a rolády všeho druhu. K podzimu patří také jablka, hrušky a nejrůznější koláče, buchty a záviny z nich. Stejně tak je třeba zavařit letní úrodu a vyrobit například domácí marmelády. Nálože kalorií se nemusíte bát - koneckonců, před zimou je potřeba se pořádně „zateplit“ vydatnou stravou.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 8 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 21 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Velký test kebabů v Praze 2023: Kde dostanete čerstvé maso a kde za 170 Kč jen mražený polotovar? Suverénně vede Žižkov
Křehké, lehké a krásně barevné: Návod na pravé makronky podle profi cukrářky
Tvarohovo pudinkové řezy z listového těsta: Nadýchaný vláčný dezert s jemnou náplní chutná božsky a zvládne ho i začátečník