Rošťáci
Vyzkoušejte tyto vynikající rošťáky. Díky delšímu marinování budou řízky krásně křehké. Pak je stačí jen osmažit a jídlo je hotovo. Podávat je můžete třeba s hranolky a zeleninovou oblohou.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 192 kJ / 524 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,46 g |
Tuky | 24,84 g |
Vláknina | 7,35 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 8,07 g |
Sůl | 19,32 g |
Sacharidy | 50,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je od baviče Petra Novotného.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2020 20:54
Tento recept je znám už více než 40 let. Původní sestával pouze z řízků z kotlety (i s kostí) a žádné grilovací koření. Jen pepř, sůl, worčestr a magi (vše po jedné lžičce). Nechat zaležet min. 2 -3 dny v ledničce. Vyzkoušela jsem různé obměny, ale původní recept byl nejlepší.
17. 12. 2017 11:58
jafin: Všechny přísady dle vlastní chutě.
12. 10. 2017 11:27
14. 6. 2012 19:42
Tento recept je nejoblíbenejší jídlo mé dcery ona tomu říká "žluté řízky"
2. 1. 2009 23:39
Je to moc dobré.
14. 8. 2008 10:16
Super,moc děkuji,už jsem naložila.o))
14. 8. 2008 10:00
jafin lze i z vepřového, hořčici bych dala kremžskou nebo nějakou pikantní ať to má šmrnc
14. 8. 2008 09:42
Mám rozmraženou vepřovou kýtu a chtěla bych zkusit tento receptík.Mohu místo kuřecího masa použít vepřové a místo kremžské hořčice plnotučnou nebo francouzskou?Děkuji.o))))))))
14. 8. 2008 09:36
taky dělávám, je to mňamka !
13. 8. 2008 19:05
ano Oli, je to tak.
13. 8. 2008 18:44
Pochopila jsem správně, že všechno kromě řízků a oleje na smažení patří do marinády, že jo? Dík, Olina
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 27 sekundami
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 16 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 28 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 49 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Co se dá připravit z plátu piškotového těsta, upečeného na plechu? Řezy, zákusky, malé dortíky a rolády
Další recepty
Tématické fráze: roštaci rošťáci recept recept roštáci naložené kuřecí maso roštáci recept na rošťáky kureci rostaci recepty roštáci řízek rošťák řízky rošťáci pekingští rošťáci roštáci jídlo roštaci naložené maso rostaci z kureciho masa rostak rostak recept jídlo rošťáci rošťáci recept kuřecí kuřecí rošťák rošťáky rošťáky recept
Suroviny: řízky kuřecí, vejce, škrob, hořčice kremžská, česnek, koření grilovací, sůl, pepř, olej
Rošťáci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY22
11 názorů