Pařížské řezy jednoduché
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 18 419 kJ / 4 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,86 g |
Tuky | 224,37 g |
Vláknina | 33,25 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 506,25 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2018 13:19
MARKY: ano,přesně tak
30. 12. 2017 12:44
AlušBeruš: Teplota pečení opravdu 40 min. na 180 C stačila, ale těsto je velice hutné, těžší. Vidím to na
hladkou mouku, korpus se nebude tak drobit a bude nadýchanější. Jinak výborná buchta. Z dvojité dávky
vyšší, prořízla jsem a naplnila marmeládou. Díky za nápad.
Anna:
hladkou mouku, korpus se nebude tak drobit a bude nadýchanější. Jinak výborná buchta. Z dvojité dávky
vyšší, prořízla jsem a naplnila marmeládou. Díky za nápad.
Anna:
29. 12. 2017 22:26
Právě peču, dala jsem dvě dávky, méně cukru a bez vanilk. cukru, péct budu tak na 180 C cca 35 -40 min. Do šlehačky
- 3 ks ( mám velký plech a těsto je v něm akorát ) jsem přidala ještě 3 lžíce kakaa. A jsem velice zvědavá, jak bude chutnat
mým zítřejším hostům. Některé recepty jsou tu výborné, přesto pro méně zdatné nebo začátečníky málo popsaný postup.
- 3 ks ( mám velký plech a těsto je v něm akorát ) jsem přidala ještě 3 lžíce kakaa. A jsem velice zvědavá, jak bude chutnat
mým zítřejším hostům. Některé recepty jsou tu výborné, přesto pro méně zdatné nebo začátečníky málo popsaný postup.
2. 8. 2017 15:09
Anna: Musíte dať menší plech, ale potom sú 3 šľahačky - podľa mňa priveľa. Ja dávam aj na tortu 2 šľahačky, 1 čokoládu na varenie, 2- 3 PL cukru a 2 PL kakaa. To sa prevarí, po vychladnutí do chladničky a na druhý deň vyšľaháme aj s Smetafixom - tiež 2.
8. 4. 2017 08:56
www.toprecepty.cz Zdravim, prosim ty kastany a coko dam do smetany, privedu k varu a necham vychladnout, pote sleham....? Ja jsem na to sladke antitalent
21. 3. 2017 20:59
V receptu chybí doba pečení a při jaké teplotě.Přesto jsem recept vyzkoušela ,povedlo se,dětem moc chutnalo
4. 3. 2017 19:28
Vypadá krásný musím ho vyzkoušet.::-
21. 11. 2016 23:56
Anna: Nejspíš to chce dvojitou dávku.
21. 11. 2016 23:53
Pro správné vyšlehání by měla být ta šlehačka řádně vychlazená.
20. 11. 2016 08:40
erika.repkova: Ano, rozpustit ve šlehačce a přivést k varu.
12. 11. 2016 22:34
buchta je vyborná,moc sladká,ale až na tu šlehačku,nešla řádně vyšlehat
25. 10. 2016 15:44
prosím a tie tyčinky ľadové gaštany mám rozpustiť????
19. 10. 2016 22:44
Super recept,dělám to na menší plech a je to krásně vysoké a to těsto je vynikající i dlouho vydrží,díky
19. 10. 2016 17:36
Je úúúžasný! Až tak, že jsme ho dnes dojedli a moji kluci si vyprosili zítra nový, když čekáme návštěvu.
30. 8. 2016 16:51
Madlenko1, ráda bych se zeptala, míra "hrnek" je počítáno čtvrtlitrový hrnek? Já to alespoň tak chápu, ale radši se chci zeptat. Díky za odpověď a zdravím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 10 minutami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 41 minutami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 1 hodinou
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 1 hodinou
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
20 nejlepších moučníků na plechu: I začátečník může ohromit hosty lahodnou dobrotou
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Další recepty
Tématické fráze: pařížské řezy pařížské řezy recept šlehačkové pařížské řezy recept pařížský řez jednoduché řezy recept na pařížské řezy jednoduché řezy na plech jednoduché moučníky parizke rezy pařížské tyčinky pařížské řezy na plech pařížský řez recept řezy s pařížskou šlehačkou pařížsky řez na plech paříšské řezy parizsky rezy recepty na pařížské řezy pařížské tyčinky recept pariske rezy recept pařížské řezy
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, vejce, olej, voda, kakao, prášek do pečiva, šlehačka, tyčinka ledové kaštany, čokoláda na vaření, rum, marmeláda pikantní, čokoláda margot, kokos
Pařížské řezy jednoduché
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Epg
53 názorů