Pikantní utopence
Tuto hospodskou klasiku připravíme ze špekáčků, které naložíme do nakyslého nálevu. Do řezů ve špekáčcích vložíme kyselou okurku, cibuli a feferonku, která jídlu dodá příjemnou pikantnost.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 28 181 kJ / 6 736 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 358,26 g |
Tuky | 501,48 g |
Vláknina | 47,00 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 21,40 g |
Sůl | 52,00 g |
Sacharidy | 183,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Můžeme přidat i bylinky.
Někomu se může zdát, že je použito příliš velké množství octa, ale když do nádoby dobře naskládáte špekáčky, přijde ho tam méně než u jiných receptů, jen je koncentrovanější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2019 21:43
Také je tak dělám, jen jednu stranu posypu sladkou paprikou a druhou plnotučnou hořčicí.
8. 1. 2014 12:00
Honí mě mlsná,jdu na ně!!!!!!!! Vypadají úžesně.
22. 2. 2011 10:17
Fantom - díky, já opravdu raději vyzkouším nejdřív jen malou skleničku, určitě znáš - " důvěřuj, ale prověřuj "
22. 2. 2011 10:13
ocet je studený( kvasný lihový 8% ), nic se nevaří, a není to kyselé, je to přesně tak jak to má být, když budete vařit nálev s nějakým kořením tak budou přeplácané. opravdu je to vyzkoušené a chutná to každému, ještě se mi nestalo že mi někdo neřekl že lepší utopence nejedl.navíc takto upravené utopence můžete jíst už druhý den a vydrží dlouho(pokud je zapomenete v lednici)není to pracné tak zkuste do malé flašky od okurek jen tak 4ks a příště už budete dělat jen velké balení
22. 2. 2011 08:56
My máme utopence rádi, Tvoje se mi líbí, ale já bych asi ten ocet víc naředila, používáš náš normální - 8% ? Pro nás by to bylo asi moc kyselé, ale jinak a fotky krásné+
22. 2. 2011 07:37
šmarjájósef...utopenci...to je mor...to vždycky můj drahý obrečí...co obrečí, von to vořve...protože on je krásně nachystá já je nekrásně vždycky sežeru a on nestačí ani přivonět,natož koštnout a to bych to kdysi nepozřela..ale jak to říkala v tom filmu?...kdo jednou zkusí, nechce jinak...vivat utopenec
22. 2. 2011 01:24
A ocet s vodou prosím studené?Díky
21. 2. 2011 23:21
Jak teda utopence nemusím, tak jak ale vidím tu fotku, tak do toho asi půjdu Moc hezky fotíš
21. 2. 2011 22:55
Budu muset taky vyzkoušet,nikdy jsem to nedělala,ale dlouho se na to chystám!+3
21. 2. 2011 22:42
není zač a určitě to zkuste
21. 2. 2011 22:38
Vďaka.
21. 2. 2011 22:33
určitě mam to odzkoušený, dělam je tímto způsobem 15 let a chodí ke mě lidi s buřtama abych jim je naložil že jsou nejlepší občas přidávam kyselé zelí ale většinou tak jak píšu, je to rychlý a vydrží dokud je někdo nesní už jsem je měl i po měsíci
21. 2. 2011 22:27
Naozaj taký silný octový roztok?
21. 2. 2011 22:20
Utopence miluji, s okurkou jsem je ještě nejedla, nepochybuji, že jsou výtečné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 29 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 6 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 14 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 19 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 24 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 30 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 41 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 55 minutami
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 56 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Utopenci: Poradíme, jak si tuto hospodskou klasiku připravit doma
K táboráku patří špekáček: Víte, jak poznáte kvalitní a jak ho nařezat, aby se dokonale opekl?
Další recepty
Tématické fráze: pikantní utopenci rychlý utopenci recept rychlo utopenci utopenci na rychlo jak dlouho vydrží utopenci recept na pikantní utopence pikantní utopenci recept nejlepší pikantní utopenci rychly utopenci rychlý domácí pikantní utopenci jak delat utopence pikantní utopenci s cibulí domácí pikantní utopenci top recepty utopenci utopence recepty na utopence utopenci s okurkou rychlí domácí pikantní utopenci pikantní utopence rychli utopenci
Suroviny: špekáček, cibule, pepř mletý, feferonka, okurky sterilované, ocet
Pikantní utopence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QN1L
14 názorů