Jablečný štrúdl z domácího těsta
Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se určitě stane naším "majstrštykem".
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 5 517 kJ / 1 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,88 g |
Tuky | 35,16 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 503 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 205,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento štrúdl jsem dělala poprvé a s výsledkem jsem nadmíru spokojená. S těstem se výborně pracovalo, bylo úžasně vláčné, tvárné, netrhalo se (jak se mi někdy u běžných kupovaných listových těst stává).
Štrúdl se mi nepřipekl na plech, dokonce mi při vytahování doslova lítal po plechu. Paráda, paráda. Jediné, co mě možná trošku zarazilo, byla křupavá spodní strana štrúdlu, která nebyla klasicky měkká, jak u běžných štrúdlů, které dělám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 5. 2024 20:30
S testem se opravdu pracovalo krasne, nicmene vyslo tvrde a suche, absolutni nezvyk od kupovaneho nebo od babicky. Priste zkusim z jogurtu a hery, to verim, ze dopadne lepe a bude vlacnejsi.
15. 11. 2023 18:53
11. 9. 2023 17:11
Za mě už nikdy víc. Chuťově hrůza. Škoda jablek. Letělo slepicím.
5. 2. 2023 12:55
Děkuji za recept, neměla jsem doma tvaroh ani Heru, našla jsem váš recept. Po dodržení postupu musím říci, že štrůdlík je super a moc dlouho nepřežije . Vůbec není tvrdý. Je lahodný, vláčný a těsto je opravdu na zpracování perfektní.
31. 10. 2022 16:12
Za me uplne super a jednoduche. ????????
27. 2. 2022 09:04
Dobrý den, včera jsem tento recept vyzkoušela a za mě mohu jen chválit. Dlouho jsem hledala recept, který by připomínal štrúdl co pekla moje babička, a toto je ono!
Těsto je vláčné, dá se krásně vyválet - netrhá se.
Když jsem viděla malý bochánek těsta co vznikl, říkala jsem si, že toto množství určitě není na 2 štrúdly jak je psáno, nýbrž na jeden. Dá se ale tak lehce vyválet, že vznikly 2 pěkné šišky přes celý plech. Máslem jsem potřela před naplněním, než jsem dala do trouby a pak jednou v průběhu pečení. Pekla jsem cca 45 min / 180’C (obyčejná trouba) na plechu vystlaném pečícím papírem.
Štrúdl je nádherně vláčný, jemný - nemám co vytknout.
Moc děkuji za recept
Těsto je vláčné, dá se krásně vyválet - netrhá se.
Když jsem viděla malý bochánek těsta co vznikl, říkala jsem si, že toto množství určitě není na 2 štrúdly jak je psáno, nýbrž na jeden. Dá se ale tak lehce vyválet, že vznikly 2 pěkné šišky přes celý plech. Máslem jsem potřela před naplněním, než jsem dala do trouby a pak jednou v průběhu pečení. Pekla jsem cca 45 min / 180’C (obyčejná trouba) na plechu vystlaném pečícím papírem.
Štrúdl je nádherně vláčný, jemný - nemám co vytknout.
Moc děkuji za recept
28. 11. 2021 20:08
tužší ale lepší než nic,když kupované není
24. 10. 2021 19:11
Taky jsem dnes zkoušela a je moc dobrej.
4. 10. 2021 11:16
nevím proč, ale štrůdly mi prostě nejdou a tento bohužel nebyl výjimka . Dnes zkouším znovu tak snad se povede lépe. Těsto je chuťově výborné
8. 2. 2017 20:22
S těstem se sice pracovalo.krásně,ale to je tak všechno, pro nás zklamání. Křupavé až moc,spíš suché.Péct 45 až 60 minut je moc na tak tenké těsto,pekla jsem 35 minut a stačilo. Ale každý máme jiné chutě
27. 1. 2017 12:48
Recept SUPER těsto krásně táhlé a vláčné bez žádného přidávání další surovin (přesně podle receptu). A jsem ráda, že tentokrát jsem se nedostala do krámu pro klasické listové těsto, ale pustila jsem se do této varianty, jelikož výsledek stál opravdu za to! Jestli těsto tvrdne nemohu posoudit, jelikož byl závin velice rychle ,,sklizen,, a musela jsem péct ještě jednu dávku, abychom měli pro návštěvu . Takže, pokud u vás štrúdl mizí taky tak rychle, je lepší dělat už dvojtou dávku Myslím si, že hned tak rychle štrúdl z klasického listového těsta u nás nebude Díky!
3. 2. 2016 15:42
Těsto se povedlo skvěle, množství jsem použila přesně podle receptu.
Po upečení je závin trošku tužší, než jsem zvyklá oproti kupovaným listovým těstům, ale zase to vyváží složení. Člověk alespoň ví co jí, což se o kupovaných těstech s milionem ingrediencí říct nedá..
Po upečení je závin trošku tužší, než jsem zvyklá oproti kupovaným listovým těstům, ale zase to vyváží složení. Člověk alespoň ví co jí, což se o kupovaných těstech s milionem ingrediencí říct nedá..
31. 10. 2015 18:02
Dnes sem si ho doma udělala a je skvělý
5. 10. 2015 18:59
tak tohle těsto jsem dělala poprvé a už teď vím,že ne naposled.Bylo úžasně vláčné,i když jsem tam musela přidat o trošku víc mouky,krásně se s ním pracuje a výsledek?Nepřejte si mě vidět,jak jsem přežraná Děkuji za něj
23. 6. 2015 20:48
S těstem se krásně pracuje a bylo také dobré. Takže všem doporučuju vyzkoušet. Je to super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 18 minutami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 45 minutami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 10 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 11 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 13 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jablka mají v kuchyni široké využití, od moučníků a sladkých jídel přes kombinace s masem po různé saláty
Nejlepší jablečné štrúdly. Jednoduché záviny s vůní jablek a skořice vám zachutnají
Jak rychle nastrouhat jablka? Budou se hodit do moučníků i do salátů, pochutnají si na nich děti
Další recepty
Tématické fráze: těsto na štrůdl těsto na jablečný štrůdl těsto na štrůdl recept jablečný štrůdl štrudl těsto na štrůdl s octem menu domů recepty strudl testo jablecny štrůdl recept štrůdl na plech štrúdl z octa jablečný štrůdl na plech recept na těsto na štrúdl těsto na štrůdl bez tuku kynutý jablečný štrudl štrudl z oleje jablečný štrůdl z listového těsta těsto na jablečný závin štrůdl recept štrůdl ocet
Suroviny: mouka hladká, voda, olej, šťáva citronová, vejce, sůl, jablko, strouhanka, cukr, skořice mletá, ořechy, rozinky, cukr moučkový, máslo
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxz7
36 názorů