Pikantní býčí žlázy na "divoko"
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Energie | 5 219 kJ / 1 247 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,90 g |
Tuky | 19,11 g |
Vláknina | 40,80 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 5,80 g |
Sacharidy | 95,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Honila nás mlsná, na mrazáku kuličky, v lednici poslední zbytečky žampionů (ještě mi vyšlo i na polévku), jeden pomeranč a další chutná improvizace byla v poledne na talíři. Původně jsem ještě chtěla přidat nějakou tu slaninku, ale nechtěla jsem jídlo překombinovat. Chilli sladká omáčka je z Kauflandu, ale mívají ji i v Intersparu a Sauce Indonesia je z Lidlu, ta bývá pouze když mají týden asijské kuchyně.
Pro ty, kterým se už jen při přečtení názvu jídla ježí na těle vše, co se může postavit mohu říct, že chuťově jsou býčí žlázy různě upravené podobné telecímu masu. Těm, kteří problém nemají přeji dobrou chuť:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2012 09:33
10. 3. 2012 22:15
10. 3. 2012 22:12
10. 3. 2012 21:27
10. 3. 2012 20:42
Sretti
10. 3. 2012 19:48
toto já fákt nemožu pozřít, asi to bude tím, že sem v minulým životu byla chvuop a zřejmě mi snad někdo ustříhl pytélek
10. 3. 2012 19:36
srettka: chudáku malý, máš újmu duševní nebo i fyzickou
10. 3. 2012 19:35
Děkuji všem za velice príma komentářeOpět nám fajn náladu a pusu od ucha k uchu
Já vím,že tohle opravdu spoustu lidí nemusíMy když jsme se s manželem brali,hodně svatebčanů si dávalo smažené žlázy,já ochutnala také a od té doby nemám zábrany
Sreťťuli nezvracejvíš jak by Ti ty kuřecí řízky poškrábaly hrtanAle božátko myslela jsem na Tebe při vkládání receptíku,jak se Ti asi bude houpat kufřík
Ivi k Červinkům se nedostanu,ale teď je měli v Inpostu(kousek od nás) kilečko jen za 40,-kčno nekup to
10. 3. 2012 19:25
10. 3. 2012 19:23
Umíte tomu dát výtečné aranžmá, ale já stejně v povzdálí vidím houpat se ten hovězí orgán na opačném konci tura
p.s. jééžiš a jak to ještě popsala...kuličky na mrazáku...Pasti, pasti, pastičky..tys mi to sežrál...von mi to sežrál..
10. 3. 2012 19:16
10. 3. 2012 19:08
Ale - chuuuudák srettka (mimochodem - píšeš - na mražáku kuličky....jsi si jistá, že teda byly bejčí? U těch bych zdrobnělinu nepoužila )
10. 3. 2012 18:54
10. 3. 2012 18:48
10. 3. 2012 18:44
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 39 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 2 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 11 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 21 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 29 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 34 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 39 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 46 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 56 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Další recepty
Tématické fráze: byci zlazy byci zlazy recepty býčí žlázy recept recept na býčí žlázy recepty na byci zlazy restované býčí žlázy recept recepty byci zlazy býčí žlázy pečené pečené býčí žlázy recept býčích žláz býčí žlázy na grilu býčie žľazy recept býčie zlazy jak odblanit býčí žlázy příprava byčích zláz recept byci zlazy recept z býčích žláz top recepty býčí žlázy býčí žlázy na gril hovězi žlazy
Suroviny: býčí žláza, žampióny, bylinky, žampióny, pomeranče, pomeranče, víno bílé, omáčka chilli sladká, omáčka sojová, tymián sušený, rozmarýn čerstvý, česnek, jalovec, chilli
Pikantní býčí žlázy na "divoko"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GgE8
16 názorů