Pikantní cikánský guláš
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 706 kJ / 1 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 225,76 g |
Tuky | 24,30 g |
Vláknina | 23,58 g |
Cholesterol | 435 mg |
Sodík | 541 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 54,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V poslední době když něco nakládám, přidávám olej, dříve to tak populární nebylo, ale opravdu je maso křehčí a měkčí.
Osobně jej dělám pikantnější, přidáním chilli papriček. (i v kořence - na mletí).
Je možné jíst s knedlíkem i pečivem a do guláše někdy přidám trochu majoránky, ale až je uvařeno, aby nezhořkla. Zdobíme petrželkou a cibulkou, jak kdo chce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2013 22:51
Talířek je ještě z výbavy, ani jsem je nepoužívala, je přes 30 let starý..., díky, mám celou soupravu...
A ještě, velmi správně, tu zvláštní a pikantní chuť tomu hodně dává právě ta papriková klobása! Zkušená kuchařka, jak vidím!
A co se mne týče, - čím ostřejší - tím lepší... a že u nás je umí! Je tu spousta masen.
A ještě, velmi správně, tu zvláštní a pikantní chuť tomu hodně dává právě ta papriková klobása! Zkušená kuchařka, jak vidím!
A co se mne týče, - čím ostřejší - tím lepší... a že u nás je umí! Je tu spousta masen.
11. 2. 2013 21:17
Guláš bude pikantní taky po té paprikové klobásce,ale musí to být dobrá klobásaMě se líbí ten talířek a brala bych ho i s gulášem,samozřejmě
11. 2. 2013 13:12
Roxana:to si piš, že ho vyzkoušímdělám něco podobného, ale přece jenom jsou tam jiné ingredience.....jj, to jsme stáli fronty na ledacos
11. 2. 2013 13:06
Bibinka:Díky...však ho zkus, já ho dělám léta, za mých mladých časů jsem ho vyšťourala v kuchařce, na kterou jsem stála ve čtvrtek 1 hodinu frontu u knihkupectví, to už bylo v minulém století
11. 2. 2013 11:36
Roxana: Roxano, tento gulášek vypadá podle ingrediencí na velkou dobrotu a máš 7.bod
11. 2. 2013 11:19
krásný gulášek guláše minimálně ze dvou různých druhů masa jsou nejchutnější
11. 2. 2013 11:09
Hodně podobně dělám, je to velmi variabilní recept, jen dávám vlastní vývar, jo a guláše nejraději zahušťuju taky chlebem.
11. 2. 2013 11:01
Mňam!
11. 2. 2013 10:02
Je to dobrý recept a oproti .p Jiřinky nesouhlasím. Pikantní je rozumně a kdo chce více jistě není na závadu přidat podle svého více té či oné ingrendience. Lepší se držet při zdi. Když se něco přežene zpočátku tak se to nedá někdy již zvrátit. "Dvakrát měř,jednou řež."
Raději např. nedosolit , než přesolit. +bodík 5
Raději např. nedosolit , než přesolit. +bodík 5
10. 2. 2013 23:58
Roxana:Promiňte, ale nejsem tady registrovaná, jsem jenom návštěvník zdejších stránek.
10. 2. 2013 23:24
Jiřina Kotasová:Račte se přihlásit, můžeme komunikovat.
10. 2. 2013 23:20
V surovinách není vůbec nic pikantního.
Z čeho je pak guláš pikantní?
Recept nepřináší nic nového.
Z čeho je pak guláš pikantní?
Recept nepřináší nic nového.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 13 minutami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 44 minutami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 1 hodinou
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 1 hodinou
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 2 hodinami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Piškotová roláda plněná krémem nebo šlehačkou: Jednodušší postup asi nenajdete
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Další recepty
Tématické fráze: cikánsky hovězí guláš pikantní vepřový guláš cigansky gulas cikánský kotlíkový guláš guláš ze dvou mas pikantni gulaš cikánský vepřový guláš druhy gulase druhy gulášů pikantní vepřový guláš recept guláš ze dvou druhu masa pikantní hovězí guláš guláš dvou mas hovězí pikantní guláš guláš ze dvou druhů mas vepřový guláš cikánský výborný pikantní hovězí guláš guláš ze tří druhů masa pikantní guláš recept cikanske hovezi kousky
Suroviny: maso hovězí, maso vepřové, klobása papriková, paprika sušená sladká, česnek, cibule, paprika čerstvá zelená, masox hovězí, rajče, slanina, sůl, pepř
Pikantní cikánský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/50kA
12 názorů