Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku
Suroviny
Porce: 4 záviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 841 kJ / 3 786 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,80 g |
Tuky | 181,80 g |
Vláknina | 19,80 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 458,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento závin peču už dobře 15 let a je u nás velmi oblíbený. Recept mám z knihy 234 x jablko v kuchyni a je to má nejoblíbenější kuchařka na zpracování podzimní úrody.
Závin je první den krásně křehký a kdo má rád těsto vláčnější, stačí ho nechat pár hodin uležet, či upéct den předem. U nás se sní většinou už v té křehké verzi...;-).
Bezvaječný závin v tomto poměru surovin jsem tu nenašla, tak ho přidávám.
Rebeko, konečně jsem se dostala k tomu, přidat sem ten slíbený recept na štrúdl - omlouvám se, za tak dlouhou dodací lhůtu a doufám, že Ti bude po upečení chutnat:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2012 14:45
Mirko, dnes jsem tvoje-moje štrúdlíky upekla.. já věděla, když jsem ti jako první dávala bodík, že to bude dobrota.. a taky že ano
s těstem se velmi dobře pracovalo, pořád jsem sice nechápala absenci vajec, ale ve výsledku je štrúdlík krásně křupavý, voňavý a tááák dobrý zařazuji do svého štrúdlího repertoáru i tento tvůj recept.. nejčastěji dělám yanulliny "strakoničáky", ale tyto jim zdatně konkorují
P.S. mám t.č. domácí máslíčko, tak jsem s ním pokapala i jablka uvnitř a po upečení štrúdlů jsem máslo vyškvařila do voňavorůžova, přidala trochu rumu a štrúdlíky tímto rumovým máslem potřela.. no mana nebeská
posílám veliký dík a obrázky, nevadí-li
s těstem se velmi dobře pracovalo, pořád jsem sice nechápala absenci vajec, ale ve výsledku je štrúdlík krásně křupavý, voňavý a tááák dobrý zařazuji do svého štrúdlího repertoáru i tento tvůj recept.. nejčastěji dělám yanulliny "strakoničáky", ale tyto jim zdatně konkorují
P.S. mám t.č. domácí máslíčko, tak jsem s ním pokapala i jablka uvnitř a po upečení štrúdlů jsem máslo vyškvařila do voňavorůžova, přidala trochu rumu a štrúdlíky tímto rumovým máslem potřela.. no mana nebeská
posílám veliký dík a obrázky, nevadí-li
10. 10. 2012 22:01
štrůdlík vypadá nádherně, krásné foto i rcp+bodík
10. 10. 2012 12:25
a pro mne nic? fakt nádherný!
10. 10. 2012 12:15
Miruš, krásný štrůdlík, o víkendu se na něj už chystám. Tak vyzkouším ten Tvůj, Rebece věnovaný. +
10. 10. 2012 10:36
no ten musí být těsto je po upečení křehké že dělám se stoprocentním tukem pivní a je křehký, takže také zkusím teď u nás ovšem vede "Strakonický"
9. 10. 2012 20:53
hmmmmmmmm
9. 10. 2012 17:58
Nádhera vyzkouším hned o víkendu jablíčka jsou
Miruš, kdes tak dlouho byla
Miruš, kdes tak dlouho byla
9. 10. 2012 17:23
krásný štrůdlík- zrovna jsem se ponořila do Topek , protože mě honí mlsná a začala jablíčková sezona- a narazila jsem na Tvůj suprový receptík na štrůdlík- ukládám a vyzkouším jinak posílám bodíka a ještě by to chtělo alespoň dalších 10 ta krásný fotopostup.
9. 10. 2012 15:58
mirca75: ještě jsem zapomněla napsat, ta prdelka na třetí fotce, je prostě božíí já vždycky všechny okraje sež.. no co sama vinu, sama spapááám
9. 10. 2012 15:49
Nádhera Mirko, taky mám radost, že Tě opět vidím. Moc mám ráda Tvé recepty, postupy a krásné fotky. Už jsem jich podle Tebe vyzkoušela několik a nikdy mě nezklamaly. tento určitě vyzkouším
9. 10. 2012 14:55
Miruš,takový krásný štrůdlík nemají ani v cukrárněKrásně popsaný receptík včetně fotopostupu+5
9. 10. 2012 13:53
Moc pěkný fotopostup i popis receptu . Věřím, že štrúdl je výborný a hned se po něm "zapráší".
9. 10. 2012 13:00
Perfektní a ukládám do oblíbených
9. 10. 2012 12:18
Magdalenko, moc ráda Tě vidím a potěší mě, když rcp. vyzkoušíš.
Olahok(neregi.) děkuju. Pro Simonku se opravdu krásně fotilo, protože její recepty byly moc dobré. Škoda, že už jí tu nevídám... Ale stejně dobře se mi fotilo i pro Magdalenku a jiné uživatelky, protože jejich recepty stály vždy za to.
Olahok(neregi.) děkuju. Pro Simonku se opravdu krásně fotilo, protože její recepty byly moc dobré. Škoda, že už jí tu nevídám... Ale stejně dobře se mi fotilo i pro Magdalenku a jiné uživatelky, protože jejich recepty stály vždy za to.
9. 10. 2012 11:48
Též jsem ráda, že jste opět na TOPkách s Vašimi bezva recepty a skvostnými fotkami. Odzkoušela jsem Váš "Medový s jablky", který jste Simonce tak excelentně nafotila.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 17 minutami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 9 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 11 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 12 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 13 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: ztužený tuk iva těsto ze ztuženého tuku štrůdl ze ztuženého tuku ztužený tuk závin ze 100% tuku jablečný závin ze stoprocentního tuku štrůdl ze stoprocentního tuku závin se ztuženým tukem jablkový závin jablkovy koláč se stoprocentním tukem ztužený tuk na pečení jablečný závin se ztuženým tukem jablkový závin ztužený tuk ztužený tuky na pečení závin ztužený tuk bezvaječný štrůdl jablečný závin ze ztuženého tuku jablecny zavin se stuzenym tukem závin ze 100%tuku bezvajecne testo zavin
Suroviny: mouka polohrubá, tuk ztužený, olej, mléko, sůl, jablko, cukr krupice, skořice mletá, rozinky, ořechy, strouhanka, máslo, máslo
Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gM66
18 názorů