Jablečný rosol (z padaných jablek)
Rosol se dá připravit i z mírně nezralých nebo z ne zrovna výstavních jablek, či dokonce i jen ze slupek a jádřinců. Výborný je třeba k aromatickým sýrům. Jeho jemná chuť a vůně vás zahřeje a připomene krásné chvíle strávené v přírodě."
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přecezená šťáva je téměř bezbarvá, zahušťováním tmavne do barvy lesního medu. Na chlebu s máslem vypadá rosol perfektně a taky výborně chutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 9. 2018 18:23
20. 9. 2018 09:49
Rosol mám vždycky takový tmavý, i když ta původní vykapaná šťáva je zelená. Ale když ho dáš na chleba s máslem, je vidět, že je hodně průhledný a je to moc pěkné (krom toho, že je to i velice chutné).
20. 9. 2018 08:45
19. 10. 2013 23:03
19. 10. 2013 07:39
Čím více pektinů ovoce má, tím lépe nám daný džem zhoustne.
Obecně platí, že čím je ovoce zralejší, tím obsahuje pektinů méně a naopak. (Tady je využití těch nedozrálých jablíček... )
Mezi ovoce s vysokým podílem pektinů patří citrusové plody, jablka, rybíz.
A na stránkách Co nového na kopci...je dokonce i recept na výrobu domácího pektinu do zásoby (pokud by to někoho zajímalo )
http://conovehonakopci.cz/?p=6657
18. 10. 2013 10:37
18. 10. 2013 07:05
Recept mám odněkud opsaný už aspoň 20 let, používala jsem ho na zpracování padanek - nedozrálých nebo s červíkem......na cezení šťávy jsem měla plátěnou tašku - obsah hrnce jsme do ní vlili, tašku pověsili za uši a šťávu nechali odkapat přes noc.
Je to vlastně podobný postup výroby jako u pampeliškového medu.
17. 10. 2013 12:25
17. 10. 2013 12:22
17. 10. 2013 11:49
17. 10. 2013 10:05
Odpařím asi o necelou polovinu (poznáš podle barvy - bude tmavnout do rudohněda), přidám cukr a ještě vařím. Kápnutím na studený talířek zkouším, jak rosol tuhne.
Dělala jsem ho mockrát, ale v posledních letech ne - pozapomněla jsem na něj.
17. 10. 2013 09:48
17. 10. 2013 09:18
17. 10. 2013 09:16
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 29 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 2 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 12 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 20 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 25 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 30 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 37 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 47 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: jablečný rosol letní jablka zpracování zpracování jablek rosol z jablek jak zpracovat jablka zpracování letních jablek padaná jablka jak vyrobit přírodní pektin jablečný pektin výroba jak zpracovat padana jablka citronový pektin padaná jablka zpracování jablečny pektin domácí pektin zpracování jablek recepty domácí zpracování jablek výroba domácího pektinu jablka zpracování jablečný rosol recept padane jablka
Jablečný rosol (z padaných jablek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoyR
14 názorů