Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)
Kvašená korejská zelenina kimči je skvělá tím, že uchovává vitaminy po dlouhou dobu a bakterie mléčného kvašení pomáhají nejen našemu zažívání. V naší zemi je tomu podobné kysané zelí a okurky rychlokvašky. Kimči je trochu jiné, ale také vynikající. Doporučujeme.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 149 kJ / 753 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,20 g |
Tuky | 5,02 g |
Vláknina | 81,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17,78 g |
Sůl | 40,00 g |
Sacharidy | 123,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Základní informace o kimči http://cs.wikipedia.org/wiki/Kim%C4%8Di
Zdravotní aspekty: Kimči je bohaté na vitamin A, B1 a B2, vápník, železo a laktobacily. Americký časopis Health jej v roce 2006 zařadil mezi pětici nejzdravějších jídel na světě, a sice proto, že je bohaté na vitaminy, napomáhá trávení a snad i zastavuje rakovinné bujení. Kimči jsou připisovány účinky povzbuzující imunitu, například proti ptačí chřipce.
Já jsem připravila variantu podle časopisu Apetit. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2014 12:32
21. 3. 2014 12:22
21. 3. 2014 12:17
21. 3. 2014 09:29
Ale když tak dám normální chilli jen trochu a hlavně, ochutnávám, aby to bylo podle naší chuti,
21. 3. 2014 00:40
20. 3. 2014 23:01
20. 3. 2014 22:55
20. 3. 2014 22:39
20. 3. 2014 22:30
20. 3. 2014 22:17
20. 3. 2014 22:06
20. 3. 2014 21:59
20. 3. 2014 21:47
20. 3. 2014 18:54
20. 3. 2014 16:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 6 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 25 minutami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 52 minutami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 10 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 11 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 13 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet zelí jako v restauraci. Obdobně zpracujete i kapustu
Kvašená zelenina je snadnou variantou nakládání. Kromě zelí a okurek báječně chutnají i fermentované papriky, cibule nebo ředkvičky
Jak na fermentování potravin? Prodlužme životnost oblíbené zelenině a připravme si tak dávku probiotik ve skleničce
Další recepty
Tématické fráze: recept na kimči kimči kimči recept kvašená zelenina kimči kim či korejské kimči domácí kimči kvašená zelenina kimchi kde koupit kimči korejské zelí kim či korejské chilli kvašené zelí kimči recept kimči korejská kvašená zelenina kimči recepty kvašená zelenina kimchi recept kimchi recept korejské recepty korejské jídlo kimči jak se dela kimci
Suroviny: zelí pekingské, sůl mořská, voda, cibulka jarní, zázvor čerstvý, česnek, koření chilli, cukr krupice
Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7zow
38 názorů