Pikantní švestkové chutney
Omáčka netradiční chuti, která se hodí na léto ke grilování nebo v zimě jako doplněk svátečního prkýnka s uzeninou a sýry. Švestky, koření a víno spolu prostě ladí. Přidáním chilli papričky získá chutney pálivý říz.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 10 180 kJ / 2 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,76 g |
Tuky | 13,01 g |
Vláknina | 49,69 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,11 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 514,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chutney necháme nejlépe alespoň 1 týden uležet. Hodí se k sýrům, grilovaným masům nebo uzeninám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 10. 2016 14:01
Ubrala jsem česnek a místo toho přidala červenou cibuli. V rámci úspory času jsem to pekla v troubě jako pečená povidla a pak rozmixovala. Výsledek je super, už se těším na konzumaci se svojí oblíbenou vepřovou panenkou nebo sýry.
1. 10. 2015 10:05
VYNIKAJÍCÍ A JEDNODUCHÉ
6. 9. 2014 13:15
6. 9. 2014 08:07
Peknučké... myslím, že to malé množstvo cesnaku na 1.500 g už vylúpaných sliviek by som dala tiež. A dlhším varom už ho tam tak necítiť, len ten podtón...pre istotu si ukladám, páči sa mi recept.
6. 9. 2014 07:42
No to bude lahůdka Vyzkouším
5. 9. 2014 19:10
Danca: Díky, Dani Nám tam chutná, ale určitě to bude dobré i bez česneku. Ostatně, kdyby někomu chyběl, může si tam třeba strouhnout až při servírování trošku čerstvého
5. 9. 2014 18:52
Asi před třemi lety jsem dělala něco hooodně podobného. "Neseděl" nám v tom ten česnek, ačkoliv ho jinak máme rádi, takže loni jsem zkusila bez česneku (ale chilli jsem použila ), taky méně hřebíčku a výborné Pochopitelně záleží na individuální chuti...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 34 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 58 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Knedlíky a koláče nejsou jediné dobroty, které můžeme vytvořit ze švestek
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Naléváte do sklenic horkou tekutinu? Vyplatí se použít jednoduchou radu, aby sklo neprasklo
Další recepty
Tématické fráze: švestkové čatní chutney ze švestek pikantni svestkove catni švestkové víno recept švestkové chutney s chilli švestkové čatný domácí švestkové víno chutney recept čatní ze švestek recept na chutney ze švestek švestkové chatney švestkove vino švestkové chatny švestkové chatni chutney švestkové čatní s chilli švestkové chutnay švestkove vino recepty chatny ze švestek čatni švestkove
Suroviny: švestky, cukr třtinový, zázvor mletý, česnek, chilli paprika čerstvá, koření hřebíček, skořice mletá, ořech muškátový strouhaný, ocet vinný červený, víno červené, semínka hořčičná, sůl
Pikantní švestkové chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rrqw
7 názorů