Polská omáčka s vepřovým jazykem
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 131 kJ / 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,70 g |
Tuky | 26,15 g |
Vláknina | 13,58 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 102,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze staročeské kuchyně, našla jsem ho i v kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové. Omáčka se používala spíš k hovězímu jazyku, ale ten jsem neměla, vepřový je chuťově podobný. Dá se použít i na vařené hovězí maso . Některé zdroje uvádějí místo rybízové marmelády i švestková povidla a navíc strouhaný perník, nám to chutná takhle, rybízová marmeláda je kyselejší a doplňuje se výborně s vínem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 9. 2019 09:08
2. 8. 2019 06:37
24. 7. 2019 19:30
a díky
24. 7. 2019 19:29
24. 7. 2019 19:13
24. 7. 2019 18:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 1 minutou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 6 minutami
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 22 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 34 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 55 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak připravit jednoduchou pomazánku z červené řepy. Vařenou nebo syrovou řepu doplníme ořechy či křenem
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: polská omáčka jazyk s polskou omáčkou vepřový jazyk s polskou omáčkou jazyk s polskou s omáčkou polská omáčka recept recepty omacky omacka z jazyk omáčka na jazyk recept s vepřovým jazykem recepty na jazyk top recepty vepřový jazyk jazyk na polskou omáčku omáčka z vepřových jazyku vepřove jazyk recepty jazyk s polskou omackou omáčka z jazyka vepřový jazyk s polskou s omáčkou polaská omáčka recept vepřový jazyk s poskou omáčkou recept na omáčku
Suroviny: jazyk vepřový, koření nové koření, pepř, bobkový list, koření hřebíček, cibule, sůl, cibule, máslo, olej, cukr, vývar masový, víno červené, kůra citronová, šťáva citronová, marmeláda rybízová, tymián, rozinky, mandle, jíška, mouka hladká, pepř mletý, sůl
Polská omáčka s vepřovým jazykem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m58O
6 názorů