Vaření v tlakovém hrnci - nejlepší recepty
Takřka každá česká rodina má svůj papiňák, neboli tlakový hrnec. Má silné stěny a je pevně uzavíratelný, takže umožňuje vařit o vyšším tlaku, než je okolní tlak atmosferický, a tedy i o vyšší teplotě (až 120 °C). Díky němu je příprava omáček či polévek nejen rychlejší, ale díky úspoře energie také levnější. A výsledné pokrmy jsou voňavější a šťavnatější.
Pokud svůj tlakový hrnec ještě nemáte, na trhu jich najdete spoustu. Jejich cena se obvykle pohybuje mezi jedním a třemi tisíci korun. Receptů na přípravu pokrmů v tlakovém hrnci je pak dost a dost. A další si můžete odvodit z obyčejných receptů na omáčky a polévky, které jen přizpůsobíte zrychlené přípravě pod vysokým tlakem. Mít tlakový hrnec je vážně fajn, věřte tomu!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 9 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 23 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49