Raclette
Raclette je tradiční švýcarský pokrm připravený ze stejnojmenného sýra. Sýr se postupně zahřívá a roztavený se podává například s vařenými bramborami ve slupce nebo pečivem a naloženou zeleninou.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 326 kJ / 1 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,75 g |
Tuky | 82,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,88 g |
Sacharidy | 4,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Manžel přinesl tento týden speciální sýr na raclette a já s překvapením zjistila, že tu recept na tuto velmi jednoduchou švýcarskou sýrovou specialitu není.
Klasickým způsobem jak roztavit sýr, je přidržet rozkrojený bochník aromatického vyzrálého Raclette u nějakého zdroje žáru a roztavenou vrstvu setřít velkým nožem jednotlivým strávníkům na horké brambory nebo tenké krajíčky tmavšího chleba. To ovšem nejspíš nebudeme podnikat, protože neprovozujeme speciální Gastätte, která připravuje švýcarské speciality, ale pravděpodobně si koupíme jedno či dvě balení sýra, který už je nakrájený na silnější plátky.
Je to snadné, rychlé a efektní pohoštění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 3. 2022 16:06
7. 2. 2021 14:42
Raclette je švýcarské jídlo, také oblíbené ve francouzském Savojsku, založené na ohřívání sýra a seškrábávání roztavené části. Raclette du Valais je švýcarský sýr prodávaný speciálně pro toto jídlo. Nebo varianty tohoto sýra gomser, bagnes, orsieres . To jen když tedy opět kopírujete recept tak zkuste uvést aspoň název sýrů dnes se dají celkem snadno koupit v specializovaných prodejnách . Opravdu Raclette považujete za svůj recept .
25. 5. 2020 18:01
25. 5. 2020 17:54
25. 5. 2020 17:24
25. 5. 2020 16:31
24. 5. 2020 19:53
24. 5. 2020 19:03
24. 5. 2020 08:59
https://www.youtube.com/watch?v=S1T-eFt6-NQ&t=5s
24. 5. 2020 07:00
23. 5. 2020 22:14
23. 5. 2020 22:01
23. 5. 2020 22:01
Veronika.Hrozna: To je ono!
23. 5. 2020 21:41
23. 5. 2020 21:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 36 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 1 hodinou
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 2 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 3 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Co je to raclette a jak ho připravit? Rozpečený sýr s oblíbenými pochutinami vás nadchne
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Další recepty
Suroviny: sýr raclette, brambory, pepř mletý, okurky sterilované, cibulka
Raclette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7gE
20 názorů