Bramborové lokše (patenty, laty)
Suroviny
Porce: 20 placek
Nutriční hodnoty
Energie | 8 253 kJ / 1 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,18 g |
Tuky | 14,56 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 381,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2021 12:48
Eja57: věřím, u nás kopr nikdo nejí, čirá alergie ???????? ale uzený losos, lučina a špenát, to taky bude fungovat
27. 2. 2021 12:16
Na toto jídlo používám brambory varného typu C, aby byly co nejvíce moučnaté. Vajíčko nedávám, když už, tak pouze žloutek. Zdá se mi, že nejen hodně mouky, ale i bílek dělá těsto tužší. Moje babička tyto placky potřela vonícím sádlem a sypala mákem s cukrem, dělám to stejně Na talíři je přikryji miskou, zůstanou teplé.
27. 2. 2021 11:44
cathleen: Dělám lokše na suché teflonce. Jde to výborně. Jen ji občas nad dřezem otřu od přebytečné mouky z lokší.
27. 2. 2021 11:36
MiskaKulicka: zkus Lučinu s trochou kopru a kousek uzeného lososa...delala jsem jednou jako součást pohoštění pro kamarády....zmizelo to první a hned..
27. 2. 2021 11:34
MiskaKulicka: krása, Míšo!
Eja57: litinový tál nemám, ale teď mě napadlo - ono by to přeci mělo jít i v suché litinové pánvi a tu mám!
Eja57: litinový tál nemám, ale teď mě napadlo - ono by to přeci mělo jít i v suché litinové pánvi a tu mám!
27. 2. 2021 11:29
Eja57: Ano, na slano jsou také výborné - s máslem, česnekem a bylinkami
27. 2. 2021 11:28
Dělám...dokonce jsem si na to koupila plotynku z litiny...babicky to dělaly na kamnech a to je podobné...je to moc dobre i naslano...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 6 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 25 minutami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 52 minutami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 10 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 11 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 13 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, sůl, máslo
Bramborové lokše (patenty, laty)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1X1j
22 názorů