Hovězí na divoko
Hovězí maso vyžaduje při úpravě trpělivost. Ta se ale vyplatí, pokud výsledkem tak dokonalé sváteční jídlo, jako je v tomto receptu. Výborně ochucené maso, jemná omáčka a vhodně zvolená příloha udělá oběd vpravdě luxusním.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 376 kJ / 1 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 320,78 g |
Tuky | 33,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 705 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 20,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Divoké koření (a nejen to) si připravuji ve starém elektrickém tříštivém kávomlýnku.
Jako přílohu jsem použil hrníčkové knedlíky od Jany Remkové a měly obrovský úspěch. http://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2023 10:06
14. 2. 2019 11:56
Skvělý recept - už si umím představit výsledný efekt a jdu špikovat hovězí, dělat budu zítra. TOHLE SE MUSÍ POVÉST. Určitě nic nezkazím, když hotové nechám do dalšího dne proležet. Děkuji a určitě si vzpomenu, až budu sklízet pochvalu Mimochodem, ten starý tříštivý kávomlýnek používám také na koření, káva z něj nikdy nebyla jemná, ale tady uplatnění má skvělé.
28. 7. 2018 22:09
5. 3. 2017 12:38
Někdo o voze ...jiní o koze ...no holt jsme každý jiný
5. 3. 2017 12:10
gillan63:
V podstatě máte recht ale asi některé kuchty napíší, že recept není dogma, že a protože v receptu není zmíněn kmín, tak to aspoň nikdo nepřešvihne s římským kmínem, což by byl horor, že
***
S těmi barevnými dráty máte taky pravdu
No, pokud tedy napíšete, že zemnící kolík v zásuvce má být nahoře, že
V podstatě máte recht ale asi některé kuchty napíší, že recept není dogma, že a protože v receptu není zmíněn kmín, tak to aspoň nikdo nepřešvihne s římským kmínem, což by byl horor, že
***
S těmi barevnými dráty máte taky pravdu
No, pokud tedy napíšete, že zemnící kolík v zásuvce má být nahoře, že
5. 3. 2017 11:23
Opět ta stejná bolest .... recept jistě bude výborný a výsledná chuť pokrmu boží , ale co začátečníci zde na vašich stránkách ?
Pan Jenda píše česnek ...1 stroužek nebo celá hlava ? Nové koření 1 kulička nebo 20 ? Jalovec 1 nebo 20 ? Tymián větvička nebo 5 větviček ? Bobkový list 1 nebo 5 ? Smetana 1 kelímek 2 , 3 , 4 ? Já chápu , že pro kuchaře jsou to úsměvné otázky, stejně jako pro elektrikáře, proč dává červený drát vlevo a modrý vpravo .... ale pro začátečníky jsou to podstatné pokyny proto , aby to nezkazil větším či menším množstvím ingrediencí než mají být. Děkuji.
Pan Jenda píše česnek ...1 stroužek nebo celá hlava ? Nové koření 1 kulička nebo 20 ? Jalovec 1 nebo 20 ? Tymián větvička nebo 5 větviček ? Bobkový list 1 nebo 5 ? Smetana 1 kelímek 2 , 3 , 4 ? Já chápu , že pro kuchaře jsou to úsměvné otázky, stejně jako pro elektrikáře, proč dává červený drát vlevo a modrý vpravo .... ale pro začátečníky jsou to podstatné pokyny proto , aby to nezkazil větším či menším množstvím ingrediencí než mají být. Děkuji.
12. 7. 2016 23:11
TO JE DOBRÝ RECEPT - UŽ JSEM TO VAŘILA
25. 11. 2010 16:00
Právě jsem dovařila a troufnu si říct, že lepší hovězí s omáčkou jsem vživotě nejedla Ta omáčka je dokonalááá
Vážně super recept
Vážně super recept
3. 9. 2010 13:16
právě jsem dovařila ..a voníí to po celém domě maso pro inspiraci špikuji slaninou ale i mrkví, vždy ohromí strávníky krásný den a bodík k tomu
2. 11. 2009 19:42
Děkuji za vložené komentáře i bodíky. Překvapilo mě, že recept na takovou klasiku tady scházel.
2. 11. 2009 11:32
Vypadá to moc hezky a hlavně chutně. Dávám bodíka.
2. 11. 2009 11:11
2. 11. 2009 10:06
pěkné
2. 11. 2009 09:56
Jendorecept i fotečky-tudíž boďka č.11 je tvá.
2. 11. 2009 09:52
Nedá se než chválit. Podívaná krásná i na ty knedlíky a chuť určitě výborná.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 29 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 5 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 15 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 23 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 28 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 33 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 40 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 50 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: hovězí maso na divoko recepty hovezi maso na divoko hovězí pečeně na divoko hovězí plátky na divoko hovězí nadivoko hovězí na divoko pro pamětníky hovezi recept hovězí na divoko konzerva hovězí platek na divoko hovězí na maso na divoko na divoko hovezinadivoko recept hovězí maso na divoko recepty hovězí nejlepší hovězí hovězí kližka na divoko hovezi na diviko hovezi na diviko hovjezí na divoko
Suroviny: plec hovězí, sůl, olej, slanina uzená, vývar masový, víno červené suché, smetana, mouka hladká, cukr, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, tymián, jalovčinky
Hovězí na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Q7x
23 názorů