Pampeliškové víno
Pampelišky většinou využíváme do různých sirupů a medů, ale co z nich třeba připravit takové víno? Je sice neobvyklé a jeho příprava je zdlouhavější, ale odmění se vám lahodnou a osvěžující chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 25 805 kJ / 6 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,52 g |
Tuky | 1,84 g |
Vláknina | 11,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 523,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od známé. Děláme každý rok .
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 5. 2021 13:42
Mám stejný dotaz jako Mura_jedovata, když dávám 5 litrů pampelišky, tak jestli všechno množství surovin dát 5x????
4. 5. 2020 13:30
Zdravím mám dotaz. Tak jsem si zašla na pampelišky a doma jsem zjistila že mám 13 litrů ???? je opravdu nutné aby tam šlo 13 ks droždí ? Nebo by stačilo méně ? Jinak ano že všeho budu dělat pampeliskove víno. Budu ho dávat i jako dary. Kvasit bude ve velkém plastovém sudu. Ale to droždí nevím jestli by nestačilo méně ... Děkuji
23. 6. 2016 10:56
Takže, víno jsem právě stočila a je vynikající!!!!!!
Kdo furt váhá, doporučuji, ať neváhá. Letos je to asi pasé, ale příští rok jdu do toho zase
Kdo furt váhá, doporučuji, ať neváhá. Letos je to asi pasé, ale příští rok jdu do toho zase
24. 5. 2016 20:32
Dobrý den, zkoušim pampeliškové víno poprvé...někde..nevím už kde...jsem četl že se můžou nechat louhovat pampelišky i tři dny...tak jsem to udělal. Problém asi bude v tom že ta vůně už není taková jako první den po vylouhování, a pampelišky už taky nevypadaly 100% OK. Tak se chci zeptat, zda je to pitelné a zda se mám vubec snaži dělat z tohoto výluhu víno. Děkuju
19. 4. 2016 21:15
Omlouva za f místo v
19. 4. 2016 21:13
Ahoj hafikofPampelišky kvetouJdeme do toho
12. 4. 2016 18:36
Lenka Koudelová: Hadici jsem dostal v prodejně s věcmi na zahradu,je červená gumová a přímo určená k těmto operacem,tedy ke stáčení vína.Můžeš však použít jakoukoli čistou.
26. 6. 2015 12:19
Lenka Koudelová: stáčet hadičkou, protože na dne je usazený kal, který i po přecezení by se dostal do konečného produktu
26. 6. 2015 10:03
Dobry den take letos poprve delam vino a chtela sem se optat zda lze stacet vino jinak nez hadickou, zda je mozne to precedit,....otazku uz sem zde nasla, ale odpoved ne moc dekuji
26. 5. 2015 14:24
Dobrý den.
Tak jsem to letos taky zkusil dle tohoto návodu. Vše jsem 15.5 naložil a demižon jsem uzavřel kvasnou zátkou. Vše hezky bublalo, ale po deseti dnech už nebublá a citron s pomerančema se drží stále u hladiny a nevapadá že by měly klesnout na dno jak je to popsáno v návodu. (Jsou už trochu vyschlé)Chci se zeptat, mám s tím nějak zamíchat nebo přidat kvasníce nebo na to vůbec nesahat?
Děkuji Uličný
Tak jsem to letos taky zkusil dle tohoto návodu. Vše jsem 15.5 naložil a demižon jsem uzavřel kvasnou zátkou. Vše hezky bublalo, ale po deseti dnech už nebublá a citron s pomerančema se drží stále u hladiny a nevapadá že by měly klesnout na dno jak je to popsáno v návodu. (Jsou už trochu vyschlé)Chci se zeptat, mám s tím nějak zamíchat nebo přidat kvasníce nebo na to vůbec nesahat?
Děkuji Uličný
4. 5. 2015 08:53
Také jej mám tmavší,ale citrony a kvašení udělají své.Bude žlutý.
3. 5. 2015 20:22
Prosím vás,jaktože mám výluh z pampelišky po naliti do remízou tmavý do zelená?
21. 4. 2015 19:59
hafikov:teba som nevidela, ani nepamätám...
21. 4. 2015 19:42
Já sbírala do plastové litrové nádoby a nepěchovala jsem je.
21. 4. 2015 16:36
Tak kolik květů je vlastně litr pampelišek ??? Už začínají qvést a já nevím ,kolik jich mám natrhat !
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 2 minutami
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 18 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 30 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 51 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Královna pampeliška: Víte, že jíst se dá úplně celá od kořínku po žluté květy? Vyrobíte z ní třeba tohle netradiční želé
Jak připravit pampeliškový med nebo salát z mladých lístků. Jednoduché využití oblíbené bylinky v kuchyni
Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce
Další recepty
Tématické fráze: domácí pampeliškové víno víno z pampelišek výroba pampeliškového vína víno z mirabelek vino s pampelišek jak udělat víno mirabelky víno domácí víno z pampelišek pampeliškové papeliškové víno pampeličkové víno jak se dela pampeliskove vino panpeliškové víno recepty na vino pampeiškové víno recept na vino pmpeliškové víno víno z pampelišek recept mirabelky-víno pampeluškové víno
Suroviny: květy pampeliškové, cukr, citron, pomeranče, droždí
Pampeliškové víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AN57
80 názorů