Řízek v utajení
Recept ještě nebyl hodnocenŘízky naklepeme, osolíme, okořeníme a z obou stran zaprášíme solamylem a moukou. Opečeme v pekáčku na oleji, podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme. Maso vyjmeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řízky naklepeme, osolíme, okořeníme a z obou stran zaprášíme solamylem a moukou. Opečeme v pekáčku na oleji, podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme. Maso vyjmeme a…
Jablka jsou velmi chutná a dostupná v každém ročním období. Tentokrát si na nich můžete pochutnat ve šťavnaté nádivce křehkého koláče vonícího skořicí a rumem. Je to…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Špek si nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev vyškvařit. Přidáme cibuli, česnek a orestujeme, přidáme maso a necháme…
Pokud je vaším favoritem kuřecí maso v jakékoli podobě, pak určitě vyzkoušejte tento méně známý recept na výborný chod, který lze podávat teplý i studený. Nejlépe se…
Z odpalovaného těsta jsou nejznámější snad věnečky s krémem. Zároveň z něj také můžete připravit i skvělé ovocné knedlíky. Dovnitř se hodí třeba meruňky, které jsou v…
Tuto výbornou smetanovou houbovou omáčku připravíme z čerstvých, ale i sušených a zavařených hub. Má plnou houbovou chuť i vůni a s vepřovým masem se zavděčí i pořádným…
Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté…
Kdo by neznal mřížkový koláč z křehounkého těsta, pokrytý vrstvou šťavnaté jablečné náplně se skořicí a pudinkem? Tento koláč je ale navíc vylepšený přidanou tvarohovou…
Kdo by neznal mřížkový koláč z křehounkého těsta, pokrytý vrstvou šťavnaté jablečné náplně se skořicí a pudinkem? Tento koláč je ale navíc vylepšený přidanou tvarohovou…
Cviklu ošúpeme a na jemno nastrúhame. Zmiešame s maslom, jogurtom, smotanou, osolíme, okoreníme. Nakoniec vmiešame najemno nastrúhaný chren.
Lívanečky k snídani potěší snad úplně každého. Nekynuté těsto usnadní jejich přípravu. Je jen čistě na vás, čím lívanečky namažete. Skvěle chutnají s marmeládou,…
Hermelíny, okurky, cibuli a papriku nakrájíte na drobné kostičky a v hlubší misce promícháme s kysanou smetanou.Potom přidáme další suroviny, znovu promícháme a dáme do…
Mouku, cukr, olej, kypřicí prášek, vajíčka a kysanou smetanu smícháme. Do světlého těsta přidáme vanilinový cukr a do tmavého kakao.Do těsta přimícháme např. čokoládu…
1.Piškoty z 1 sáčku naskládáme na dno dortové formy.V misce rozmícháme 1 kysanou smetanu,1 bílý jogurt a cukr dle chuti.Hotovou směsí polijeme nachystané piškoty v…
Žampiónová polévka plná sýru a voňavých bylinek je to, na co se může celá rodina těšit, když se sejdete u nedělního oběda. Vyzkoušejte a jistě se k ní budete pravidelně…
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Sebranou pěnu (může být ještě teplá) promícháme s kysanou smetanou, případně přidáme ušlehanou šlehačku (pro větší množství). Nalejeme do vhodné nádobky a uložíme do…
Lehoučké řezy, promazané svěžím čokoládovým krémem se zakysanou smetanou vypadají luxusně, ale připravit je zvládne i ten, kdo není v pečení sladkých dobrot příliš…
Ruku v ruce přichází s létem také sklizeň jahod, které nejčastěji upotřebíme v různých moučnících. Dort, skládající se z korpusu, tvarohového krému a čerstvých jahod v…
Celý oběd, uvařený do hodinky, když se vám nechce vařit zdlouhavě žádné maso. Tuhle variantu na zdravější oběd nebo večeři zvládnete i ve všední den, kdy nemáte moc času…
½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením,…
Pokud nemáme kysané listy, povaříme ty čerstvé v octové osolené vodě asi 10 minut. Po zchladnutí vyřízneme košťál. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dosklovata.…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme troškou vlahého mléka. Necháme vzejít a…
Nejdříve marinujeme maso, zbavené šlach, loje a rozkrájíme na kostky (já marinoval v celku, na kousky nakrájel až po marinování) v směsi z převařené vody, octa, česneku,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28