Koktejl - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Původ mochita najdeme na Kubě, jedná se o koktejl, ve kterém nesmí chybět bílý rum, třtinový cukr, čerstvé lístky máty a limeta s perlivou vodou. Servíruje se ve vysokých sklenicích se slánkou a míchátkem. Podrcením lístků máty vznikne příjemná chuť tohoto koktejlu, který se těší velké oblibě. Někdy se místo limetky používá pouze šťáva a místo cukru sirup.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Už jste ochutnali osvěžující koktejl Margaritu? Podává se ve sklenici na stopce a připravíte si ji z tequilly, pomerančového likéru a limetkové šťávy. První zmínka o tomto koktejlu je již z roku 1953. Je tak populární, že Američané dokonce slaví 22. únor jako Národní den Margarity.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Bloody Mary, v překladu krvavá Marie, je oblíbený koktejl. Připravuje se z vodky, rajčatového džusu, různých druhů koření a dalších příchutí, např. tabasca, hovězího bujónu, citronové šťávy nebo celerové soli. Historie tohoto koktejlu, oblíbeného hlavně mezi muži, je záhadná. Jeho název je spojován s mnoha historickými postavami. Příprava je jednoduchá.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Šéfkuchař Přemek Forejt dnes představil nové burgery: Mekáče miluju a nenašel jsem na nich žádnou chybu, řekl při tom
Aby měl beránek nejlepší formu. Podle čeho ji vybrat a kolik za ni zaplatíte?
Jak na poctivou rajskou omáčku: Základem jsou kvalitní rajčata a vývar. Chuť dodá perník, tymián i skořice