Sušit můžeme téměř cokoliv, od ovoce, zeleniny až po maso
Sušení je jednoznačně jeden z nejlepších způsobů, jak si nejzdravěji uchovat různé druhy potravin. Když zvolíme šetrný způsob sušení, můžeme si v potravinách uchovat i většinu vitamínů, minerálních a aromatických látek. Nejčastěji sušíme sezónní ovoce, abychom si ho pak v zimních večerech mohli s radostí vychutnat.
Co všechno si můžeme usušit doma
Sušit se dá velká spousta potravin, nejčastěji však sušíme například sezónní ovoce a zeleninu, která vám zrovna roste na zahrádce. K sušení je potřeba vybírat zralé kusy ovoce a zeleniny, u sušení hub je nejprve potřeba je řádně očistit od nečistot a případných červíků.
Zkoušeli jste sušit doma maso?
Sušené maso vyhledávají hlavně sportovci, jako rychlou a výživnou svačinku, kterou můžou mít vždy po ruce a doplnit tak denní příjem bílkovin. Na sušení masa je potřeba vybírat libové maso, hovězí, kuřecí, vepřové i krůtí.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Retro chalupářská pomazánka z vařených vajíček, měkkého salámu a tatarské omáčky je velmi oblíbená a na přípravu snadná
Máte doma rýžovar? Zvládnete v něm víc než jen rýži! Uvaří pohanku, čočku i těstoviny, ale zvládne i lososa s trojitou přílohou
Masopustní škvarková bábovka je krásně vláčná a voní rumem a perníkovým kořením. Takhle snadno se navíc dělá