Ananas v kuchyni: Zamilujete si ho v dezertech i ve sladkokyselé omáčce s masem
Během zimních měsíců je nabídka tropického ovoce v obchodech opravdu rozmanitá. Ananas se primárně servíruje čerstvý, nakrájený v misce samostatně nebo s dalším ovocem. Jeho sladká chuť ho ale naštěstí nezaškatulkovala jen do sladkých jídel.
Ananas má velmi výraznou chuť a jeho šťávy mohou u citlivých osob vyvolat podráždění kůže i sliznice. S trochou opatrnosti si na něm ale může každý skvěle pochutnat. Ananas je k dostání čerstvý, kompotovaný nebo sušený.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tipy k využití ananasu v kuchyni
S našimi tipy si přijde na své každý.
- Grilovaný ananas je dokonalý se zmrzlinou i se stejně připraveným masem nebo obalený ve slanině.
- Salátu z kysaného zelí dodá ananas svěží, nasládlý tropický nádech.
- Milovníky asijské kuchyně potěší v receptu na velmi chutné sladkokyselé kuře nebo kari.
- Kombinace ananasu s tvarohem vás nadchne v roládě s ořechovým krokantem.
- Znáte vrstvený salát? Pokud toužíte po lehkém pokrmu protkaném sladkou chutí, je pro vás tento salát to pravé. Stačí jen nahradit tatarku zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
Ananas má pestré využití. Přidat ho můžete do zeleninových i ovocných salátů, omáček, ale také do smoothie a drinků. Připravte si podle našeho videoreceptu lahodnou Piňa coladu a zavzpomínejte s přáteli na horké léto na pláži.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Komentáře