Salát neznamená nutně jen diety a odříkání. Máme pro vás spousty lahodných receptů
Salát je skvělým lehkým jídlem, které je oblíbené zejména v letních měsících, ale výjimkou nejsou ani teplé sytější saláty. Pokud jej navíc doplníte kvalitní bílkovinou, poslouží jako skvělý hlavní chod, který zasytí. Saláty se také běžně používají jako příloha k hlavnímu jídlu, abyste do těla dostali potřebné vitamíny a vhodně doplnili pokrm na talíři.
Nejoblíbenější saláty
Salát už dávno není jen o tom smíchat 3 druhy zeleniny a hned po snězení mít hlad. V dnešní době mají saláty vyladěné chutě a poměry živin k dokonalosti.
- Saláty z červeného či čínského zelí (Coleslaw),
- sytější těstovinové saláty, saláty s kuřecím masem (zejména Caesar),
- zeleninové saláty (rajčatový, okurkový, šopský, mrkvový, hlávkový,
- saláty z červené či černé čočky,
- méně obvyklé saláty z červené řepy, kysaného zelí, hub, pečených paprik atd.,
- saláty k pečivu (pochoutkový, vajíčkový, vlašský, ředkvičkový, ...).
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ochutit červené zelí, aby chutnalo božsky: Med dodá sladkost, ořechy křupavost, šéfkuchaři sázejí ale ještě na jednu surovinu
Palačinky jako pro královský dvůr! Jak na těsto, aby byl výsledek skutečně perfektní
Rumfordská polévka: Ochutnejte jídlo chudých, o kterém psala i Božena Němcová