Co přidat do šlehačky, aby ztuhla? Máme 7 možností, jak toho dosáhnout
Šlehačka je ušlehaná vysokoprocentní smetana, která vzniká jako bílá usazenina na povrchu mléka. Šlehačka je našlehaný krém, do kterého se vhání bublinky vzduchu a ty způsobí, že je krásně nadýchaná.
Pevnou šlehačku můžeme připravit pouze ze smetany, která má více než 30 % tuku. Nejtučnější smetana má 48 % tuku. Čím tučnější, tím lépe jde vyšlehat. Někdy potřebujeme šlehačku nastavit, aby lépe ztuhla a držela tvar.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co přidat do šlehačky, aby lépe ztuhla
Máme 7 jednoduchých možností:
- Koupíme dodatečně šlehačku, která má vyšší obsah tuku.
- Použijeme hotový ztužovač šlehačky z obchodu.
- Citrónová šťáva šlehačku mírně dochutí a pomůže jí mírně ztuhnout.
- Do šlehačky vešleháme sýr Mascarpone, který ji zpevní.
- Rozpustíme lžičku želatiny, po nabobtnání zahřejeme a přidáme do šlehačky.
- Kousek povoleného másla vytvoří ze šlehačky hladký krém.
- 1 lžíce přípravku Pudink bez vaření stačí ke zpevnění šlehačky.
Podívejte se na video, ve kterém vám ukážeme, jak vyrobit úžasnou karamelovou šlehačku:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Citronová šťáva je skvělá do nápojů a na dochucování ve sladké i slané kuchyni. Jak ji uchovat, aby nic nepřišlo nazmar?
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře