Jak poznat zralou dýni? Dobře vyzrálá dýně má dlouhou trvanlivost, při správném skladování vydrží až do jara
Zralá dýně je velmi trvanlivá a vydrží při dobré péči a správném skladování až do jara. Dýně, které nejsou dostatečně vyzrálé, spotřebujeme raději co nejdříve, protože nemůžeme čekat, že se nezačnou kazit. Poradíme, jak poznat správně zralou dýni.
Dýně jsou výbornou zeleninou, která najde v naší kuchyni mnoho způsobů uplatnění. Když máme doma zásobu dýní, budeme mít stále co vařit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak poznat zralou dýni
Správně vyzrálou dýni poznáme snadno. Pomůže nám všímat si několika poznávacích znaků:
- Zralá dýně má pevnou stopku, která již začíná dřevnatět.
- Slupka je také pevná, matná a sytě vybarvená.
- Velikost plodů je přiměřená.
- Při poklepu zní dýně dutým zvukem.
Z dýní můžeme vařit oblíbenou polévku nebo pyré, zapékat je, grilovat, péct i smažit. Připravujeme z nich pomazánky a koláče. Mnoho další skvělé dýňové inspirace nabízí náš receptář.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 58 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Jak skladovat dýně? Stačí dodržet jednoduchá pravidla a až do jara budeme mít co vařit. V opačném případě nevydrží
Kdy vytáhnout beránka z formy? Vyplatí se vyčkat až do zchladnutí
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře