Jak připravit masové karbanátky se sýrem? Holandské řízky jsou oblíbené mezi dětmi i dospělými
Karbanátky z mletého masa a strouhaného sýra, nazývané "holandské řízky", si získali srdce mnoha strávníků. Jsou příjemně měkké a dobře se jí, proto přijdou k chuti nejen dětem, ale i starším lidem. Ale pozor, rozhodně se nejedná o dietní pokrm, protože řízky často obsahují prorostlý bůček.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití mletého masa
Jak připravit karbanátek se sýrem
- Nastrouháme sýr (Gouda, Eidam) na struhadle.
- Přidáme mleté maso, buď koupené nebo vlastnoručně pomleté. Pokud si ho meleme sami, tak nejprve nahrubo a pak najemno, koření přidáme už při mletí. Osolíme a opepříme.
- Přisypeme jemně nakrájenou petrželovou nať, čerstvě sklizenou, mraženou nebo sušenou.
- Přimícháme vejce a vše důkladně promícháme.
- Rukama tvoříme karbanátky a klademe je na tác nebo jinou podložku.
- Obalujeme je v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
- Po usmažení je klademe na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
- Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Komentáře