Jahodová zmrzlina: Málokdo jí odolá a příprava vůbec není složitá. Naučíme vás ji ze smetany a tvarohu
Lahodná chuť zmrzliny patří nerozlučně k horkým letním dnům. Tolik žádané osvěžení si můžeme buď koupit, nebo jednoduše připravit sami. Není to vůbec tak složité, jak by se mohlo zdát. A domácí je prostě nejlepší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejlepší jahodová zmrzlina
Máme pro vás recept, který si zamilujete. Postup zvládnete velmi rychle.
- Na základní dávku potřebujete 250 g jahod, 250 g tučného tvarohu (ve vaničce), 2 lžíce medu (není nutné), 50–100 g moučkového nebo třtinového cukru, 100 ml smetany ke šlehání a citronovou šťávu.
- Nejprve jahody omyjte a očistěte. Poté je společně s tvarohem rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
- Přidejte med a cukr. Zašlehejte smetanu.
- Dochutit můžete citronovou šťávou.
- Připravenou ovocnou směs dejte ztuhnout do mrazničky, a to buď do formiček na nanuky nebo do větší nádobky. Na ztuhnutí potřebujete cca 5 hodin. Takhle jednoduché to je.
- Tip: Pokud zvolíte nádobku, doporučujeme zmrzlinu během tuhnutí několikrát promíchat. Nejlépe každou hodinu. Díky tomu získáte tu nejlepší konzistenci zmrzliny.
Pokud si s něčím v postupu nejste jistí, určitě nejprve zhlédněte názorné video. Zmrzlina se vám pak určitě povede.
Sezona jahod sice rychle uteče, ale zmrzlinu můžete připravit i z dalších druhů ovoce. Vyzkoušejte malinovou, borůvkovou, meruňkovou nebo třeba banánovou. Kterou máte nejraději vy? Budeme rádi za vaše tipy do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 7 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 9 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jahodové dorty: Dominuje jim jasně červená barva, svěží chuť a úžasná vůně
Komentáře
17. 9. 2023 02:35
22. 6. 2023 14:08