Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Historie na talíři: Stavitelé Stonehenge si pochutnávali na mase a měli ingredience na přípravu jednoduchého „cheeseburgeru“
Historie masožroutství v dějinách lidstva: V antice "frčel" nadívaný plch, ve středověku veverky a v renesanci dušený ocas z bobra
„Paleo“ dieta v praxi: Neandrtálci lovili pravěké slony, maso opékali na ohni a jedli placky ze semen
Královské chutě: Kateřina Medicejská přivezla z Itálie chřest, cibulovou polévku či makronky a naučila jíst Francouze vidličkou
6 foto Jak vařila moje babička v 60. letech: Nákupy v konzumu, mléko v bandasce a tahle nastavovaná kaše, to bylo naše dětství
4 foto 10 luxusních chodů aneb Poslední večeře první třídy na Titanicu: Podávala se pečená kachna, broskve v želé i francouzská zmrzlina
Jídelní rozmary slavných: W. A. Mozart začínal den horkou čokoládou a miloval smažené játrové knedlíčky podle tohoto receptu
Historie na talíři: Sůl měla ve starověku stejnou hodnotu jako zlato, hitem 70. a 80. let bylo šťavnaté kuře v soli podle tohoto receptu
4 foto Historie na talíři: Indiáni původně žili hlavně z kukuřice, fazolí a dýně. Bílí osadníci z Evropy přinesli sádlo, cukr a mouku a s tím i nemoci...
Jídelníček námořníků na lodích Kryštofa Kolumba: Solené ryby, suchary tvrdé jako kámen i kaše s červy
5 foto Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé
Žvýkačka je tu od starověku. Dnes si ji můžete snadno koupit, anebo vyrobit doma podle našeho receptu
Letem jídelním světem: Slavný louisianský sendvič s rajčaty, majonézou a rostbífem je skvělou rychlou večeří pro každého
Jak se jedlo v 60. letech: Voňavé jitrničky, guláš jako předehra a pěkně tučný ovar s křenem aneb Taková domácí zabíjačka
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
7 důležitých potravin, které dovezl Kolumbus z Ameriky do Evropy: Jsou mezi nimi brambory, rajčata i kakao
Jak se jedlo v 50. letech: Zásoby ze sklepa a ze spíže, příděl 4 vajíček na měsíc a máslo jen pro děti
Japonský Nový rok: Zapomeňte na ovar a chlebíčky. Japonci začínají rok zdravě s pěti naplněnými krabičkami a těmito koláčky
Novoroční jídelní zvyky a pověry: Čočka přináší blahobyt, s kuřecími pokrmy odletí štěstí, humr vás zavede do minulosti