Grilování levou zadní: Americké hot-dogy pomůže vylepšit kyselá okurka, křupavá cibule i cukr
24. 7. 2021 Vaření
Grilujete o sto šest a už nevíte, co nad žhavé uhlíky ještě položit? Skvělou rychlovkou jsou párky či klobásy. A aby to mělo trochu stylu, dopřejte je sobě i svým návštěvám pěkně v houskovém obalu, s pořádnou porcí zeleniny i omáček. Poradíme tajné fígle, jak to udělat co nejlépe!
V rohlíku, nebo v housce?
U nás oblíbená varianta pro spojení párku a pečiva je klasika za pár korun: párek v rohlíku. V Americe na to jdou jinak, speciální žemli podélně rozříznou, naplní zeleninou, přihodí grilovaný, ohřátý nebo pečený párek, posypou strouhaným sýrem, případně zakápnou nějakým dobrým dipem, a poměrně slušná porce jídla, hot-dog, je na světě! Proč to nezkusit taky? Vlastně na tom není nic těžkého a místo žemle můžete klidně použít třeba menší bagetu.
Mohlo by vás zajímat
Pečivo je základ
Bude-li se chtít skutečně blýsknout, pečivo na hot-dog nekupujte, ale udělejte si je sami doma. Variací je spousta a návštěvě pak můžete nabídnout kromě klasické bagety nebo rohlíku třeba bagety brynzové, sýrové s celerovou natí, nebo bagety se slunečnicovými semínky. Pečivo je lepší upéct den předem, bude se pak lépe krájet. Zároveň je můžete před naplněním posypat na řezu, velmi opatrně, trochou cukru a krátce ogrilovat. Cukr zkaramelizuje a vytvoří křupavou krustičku. Jen se to s ním, pochopitelně, nesmí přehnat.
Mohlo by vás zajímat
Co dát dovnitř
Samozřejmě máme na mysli, co kromě párku či klobásy. Americký hot-dog totiž dělají úžasným právě všechny možné přísady. Skvělá je například nastrouhaná kyselá okurka, ale zkusit můžete i méně obvyklé kvašené okurky, případně kvašenou zeleninu pickles. Nic nezkazí ani kysané zelí či nakrájená nebo nastrouhaná čerstvá zelenina. Mějte různé ingredience připravené v mističkách a hosté si tak mohou vybrat, jak přesně chtějí mít ten svůj hot-dog ochucený.
Mohlo by vás zajímat
Párky moc nepárejte
Když už si dáte tu práci, že chystáte grilovačku pro přátele a ještě pečete domácí bagetky, stojí za to koupit kvalitní párky s vysokým obsahem masa. Máte-li tu možnost, můžete si samozřejmě udělat domácí párky podle našeho receptu. Párky před grilováním nechte chvíli venku stát, aby nebyl teplotní šok pro uzeniny tak velký. A před grilováním je, na rozdíl od špekáčků, nikdy nenařezávejte. Veškerá šťavnatost by byla ta tam. S tím taky souvisí, že párky stačí grilovat krátce, jinak by byly vysušené. Párky můžete před grilováním také namarinovat, nebo použít šťavnatější klobásy. A když už jsme u té šťavnatosti, hot-dogům prospěje i plátek křupavé slaniny. Přihoďte jej na gril, když budete dělat párky.
Mohlo by vás zajímat
Velkolepé finále
Máte opečené housky, připravenou zeleninu i párky už na grilu. To je dobře, jen to chce ještě poslední tečku. Něco jako třešničku na dort. Tou bude v případě hot-dogů vybraný dip, klidně i kečup nebo hořčice, případně oblíbená pikantní omáčka. Připravenu můžete mít i křupavou osmaženou cibulku, sušenou smaženou cibulku, nebo fantastickou karamelizovanou cibuli na pivě. A konečně, nakonec hot-dogy posypte strouhaným sýrem! Ano, víme, že tohle jídlo se nedá jíst moc „kulturně“ a asi po něm ani nezhubnete, ale na zahradě, na terase, nebo zkrátka u grilování s rodinou či přáteli nechte dietu i uhlazenost stranou. Hlavně si užijte společné chvíle s dobrým jídlem!
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak připravit domácí zmrzlinu. Osvědčené tipy, rady a vychytávky na přípravu nejoblíbenějších osvěžujících pochoutek
Původ zmrzliny sahá až k starověkým Egypťanům a Řekům, také ČÍňanům a Mongolům. Do Itálie recept na ni zřejmě z Číny přivezl Marco Polo. Krémovou… Číst více
Recenze pražských minipivovarů: Brutálně pálivý Prosecký masakr od Beznosky je pivo pro otrlé
Beznoska je prvním z vybraných pražských… Číst více
Sorbet, šerbet, dřeň nebo tříšť? Ledové osvěžení jako z luxusní restaurace připravíte během pár minut
V horkém létě je ochlazení spojené s lahodným… Číst více
Ledové pochoutky: V čem se od sebe odlišují zmrzlina, gelato, sorbet, šerbet a granita?
Zmrzlina je tím nejlepším ochlazením v horkých… Číst více
Recenze pražských minipivovarů: Kyseláč z Hostivaru H1 patří ke skutečným pivním hvězdám
Pivovar Hostivar H1 založený v roce 2013 stojí na… Číst více
Jak si doma vyrobit ledovou tříšť. Osvěžující nápoj plný ovoce a ledu je skvělý během parných dnů
Ledová tříšť je velmi studený nápoj s rozmixovanými kusy ledu a různými ovocnými příchutěmi. Podobně jako ovocný sorbet neobsahuje mléčnou složku,… Číst více
Melounová zmrzlina nebo tříšť se dají připravit rychle a jednoduše. Poradíme vám, jak na to
Zmrzlina z melounu je tak snadná na přípravu, že s ní mohou pomoci i malé děti. Po vykrojení ze zelené slupky je totiž nutné vydloubat z dužiny černá… Číst více
Granizados aneb Osvěžující ledová tříšť: Snadno ji vyrobíte z čerstvých jahod, důležité je směs během mražení několikrát promíchat
Horké letní dny si žádají pořádně ledové osvěžení… Číst více
Osvěžující melounová limonáda je královnou léta. Její příprava není vůbec složitá ani pro děti
Meloun je tykvovitá zelenina, ale většina lidí ho zařazuje mezi ovoce. Jeho sladká šťavnatá dužina je přímo předurčena k tomu, aby se z něj… Číst více
Jak připravit melounovou tříšť, která vás perfektně osvěží? Videonávod vám poradí
Meloun nejčastěji jíme jen tak samotný, ale dá se připravit na různé způsoby. V létě je velmi oblíbená ledová tříšť z melounu, která perfektně osvěží… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Grilování ryb: 7 tipů, na čem grilovat ryby, aby zůstaly dokonale šťavnaté a nebyly vysušené
Hot dogy jsou miláčci Ameriky! Byly dokonce i na Měsíci, nejvíc jich snědí v Los Angeles
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 13 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 17 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 17 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami