Jak si doma vyrobit ledovou tříšť. Osvěžující nápoj plný ovoce a ledu je skvělý během parných dnů
V horkých letních dnech nás příjemně osvěží ledová tříšť. Uspokojíme své chuťové buňky a zároveň doplníme tolik potřebné tekutiny v těle. Je ale třeba mít dostatečně silný mixér, aby zvládl zpracovat i led.
Ledová tříšť je velmi studený nápoj s rozmixovanými kusy ledu a různými ovocnými příchutěmi. Podobně jako ovocný sorbet neobsahuje mléčnou složku, pouze vodu, ovoce a cukr. Lze použít různé druhy čerstvého ovoce jako jahody, broskve, meruňky či meloun. Máme-li sladší ovoce, můžeme na cukru šetřit a získat tím zdravější nápoj. Na druhou stranu rychleji tříšť připravíme z ovocné šťávy či sirupu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ledovou tříšť
Svaříme cukr s vodou a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme ovoce, které rozmačkáme nebo rozmixujeme, případně propasírujeme. Poté ho promícháme s cukrem i vodou, a dáme zmrazit do mrazničky. Těsně před podáváním směs vyjmeme z mrazničky a rozmixujeme v mixéru, který je určený pro mixování ledu.
Můžeme také postupovat tak, že rozmixujeme pouze čistý led, který smícháme s ovocnou šťávou či připraveným ovocem. Ledovou tříšť podáváme ve sklenici a na závěr ozdobíme kouskem máty. Případně můžeme tříšť při speciálních příležitostech kombinovat s alkoholem. Toto osvěžení pro návštěvy, ale i pro děti a celou rodinu nám zpříjemní horké letní dny.
Jak připravit ovocný sorbet, nám poradí další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Poradíme, jak snadno vyrobit domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Stačí několik málo ingrediencí a správný postup
Komentáře