CUKROVÍ LAST MINUTE
18. 12. 2012 Vaření
Máte předvánoční stres? Šéf vám nechce dát volno? A přesto chcete mít upečené cukroví? Tady je pár tipů.
I takové případy se stávají, honička v práci, nemocná kolegyně, za kterou je třeba zaskočit, nemocné dítě, nebo jiný člen rodiny a na pečení prostě nezůstal čas. A za týden jsou Vánoce. Tak pojďme zachránit pár lidiček a ukažme jim, že i na poslední chvíli se dá něco vytvořit.
PERNÍKOVÉ KOULE
200g drcených perníčků, 4 lžíce medu, 100g moučkového cukru, 4 lžíce drcených piškotů, 50g nasekaných rozinek, 50g mletých ořechů, 80g másla, 2 lžíce kakaa.
Všechny suroviny zpracujeme v hustší těsto, ze kterého tvoříme kuličky, obalujeme v rozpuštěné čokoládě a zdobíme cukrovou barevnou rýží.
KOKOSOVÁ ROLÁDA
140g cukru, 140g strouhaného kokosu, 1 bílek, 1 lžíce rumu, 150g jahodového džemu, moučkový cukr na podsypání.
Cukr s kokosem, rumem a bílkem zpracujeme v kokosovou hmotu, kterou rozválíme. Potřeme džemem, zavineme jako roládu a dáme vychladit do druhého dne. Poté krájíme roládu na kolečka.
BURIZONOVÉ HRUDKY
Hrst burizonů, hrst mletých ořechů, lžíce nutelly, špetka skořice. Čokoládová poleva.
Všechny ingredience mimo polevu smícháme dohromady, lžící vykrajujeme hrudky, které máčíme v čokoládové polevě. Jako dekoraci můžeme hrudky posypat stříbrným cukrovým máčkem.
OPILÉ ŠVESTKY V ČOKOLÁDĚ
Vypeckované sušené švestky, loupané spařené mandle, rum, čokoládová poleva.
Švestky namočíme v rumu přes noc, potom do každé dáme mandli a namáčíme v hořké čokoládové polevě.
VIŠŇOVÉ PŘEKVAPENÍ
Sklenice višní v rumu, 300g dětských piškotů,300g moučkového cukru,260g másla, 50g kakaového prášku.
Kompot scedíme. Piškoty nadrtíme, přidáme cukr, máslo a kakao. Do připravené hmoty balíme višně a celé obalujeme v kakau.
Že jste ani nemuseli zapínat troubu a už máte 5 druhů cukroví?? Určitě touto improvizací nikoho neurazíte a možná tu pravou klasiku, jako jsou vanilkové rohlíčky, linecké, nebo pracny donese na ochutnávku nějaká návštěva.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak připravit domácí zmrzlinu. Osvědčené tipy, rady a vychytávky na přípravu nejoblíbenějších osvěžujících pochoutek
Původ zmrzliny sahá až k starověkým Egypťanům a Řekům, také ČÍňanům a Mongolům. Do Itálie recept na ni zřejmě z Číny přivezl Marco Polo. Krémovou… Číst více
Recenze pražských minipivovarů: Brutálně pálivý Prosecký masakr od Beznosky je pivo pro otrlé
Beznoska je prvním z vybraných pražských… Číst více
Sorbet, šerbet, dřeň nebo tříšť? Ledové osvěžení jako z luxusní restaurace připravíte během pár minut
V horkém létě je ochlazení spojené s lahodným… Číst více
Ledové pochoutky: V čem se od sebe odlišují zmrzlina, gelato, sorbet, šerbet a granita?
Zmrzlina je tím nejlepším ochlazením v horkých… Číst více
Recenze pražských minipivovarů: Kyseláč z Hostivaru H1 patří ke skutečným pivním hvězdám
Pivovar Hostivar H1 založený v roce 2013 stojí na… Číst více
Jak si doma vyrobit ledovou tříšť. Osvěžující nápoj plný ovoce a ledu je skvělý během parných dnů
Ledová tříšť je velmi studený nápoj s rozmixovanými kusy ledu a různými ovocnými příchutěmi. Podobně jako ovocný sorbet neobsahuje mléčnou složku,… Číst více
Melounová zmrzlina nebo tříšť se dají připravit rychle a jednoduše. Poradíme vám, jak na to
Zmrzlina z melounu je tak snadná na přípravu, že s ní mohou pomoci i malé děti. Po vykrojení ze zelené slupky je totiž nutné vydloubat z dužiny černá… Číst více
Granizados aneb Osvěžující ledová tříšť: Snadno ji vyrobíte z čerstvých jahod, důležité je směs během mražení několikrát promíchat
Horké letní dny si žádají pořádně ledové osvěžení… Číst více
Osvěžující melounová limonáda je královnou léta. Její příprava není vůbec složitá ani pro děti
Meloun je tykvovitá zelenina, ale většina lidí ho zařazuje mezi ovoce. Jeho sladká šťavnatá dužina je přímo předurčena k tomu, aby se z něj… Číst více
Jak připravit melounovou tříšť, která vás perfektně osvěží? Videonávod vám poradí
Meloun nejčastěji jíme jen tak samotný, ale dá se připravit na různé způsoby. V létě je velmi oblíbená ledová tříšť z melounu, která perfektně osvěží… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 13 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 17 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 17 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených receptů na vánoční cukroví: Co milovaly a rády pekly naše babičky
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Komentáře
27. 12. 2012 13:37
25. 12. 2012 21:18
21. 12. 2012 23:48
18. 12. 2012 13:07
18. 12. 2012 11:29