Sladké velikonoční pečení
11. 4. 2022 Ostatní
Jaképak by to byly Velikonoce, kdyby se domovem nelinula vůně kynutého těsta, sladkých rozinek nebo loupaných mandlí? Každoroční pečení velikonočních beránků a svátečních mazanců má původ v biblických dějinách a je tak staré už několik tisíc let. Aby se nám tato tradice nevytratila, je potřeba si ji hýčkat. Chopte se vařečky, nasaďte zástěru a přizvěte k dílu i ty nejmenší. Pokud do vaření ještě zapojíte pomocníky od Potten & Pannen – Staněk, práce vám půjde pěkně od ruky.
Forma na 6 malých zajíčků Nordic Ware Baby Bunny, karamelová, 1l
Přestože tradiční symbol Velikonoc – zajíc vychází z pohanských svátků, v moderním pojetí k nám doputoval ve 20. století ze sousedního Německa. Od té doby se motiv ušáčka objevuje téměř na všem, od talířků, hrníčků až přes interiérové dekorace. Vy si jej nyní díky formě Baby Bunny od americké značky Nordic Ware můžete upéct v roztomilé podobě šesti malých báboviček, které budou chutnat skvěle ať už jako dezert nebo sladká snídaně. Litinovou formu v netradičním karamelovém odstínu pořídíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 1 450 Kč.
Emile Henry vysoká forma na biskupský chlebíček, granátová
Obdarujte koledníky nadýchaným biskupským chlebíčkem s kousky sušeného ovoce. S vysokou formou obdélníkového tvaru burgundské značky Emile Henry upečete tento oblíbený sváteční dezert, ale i další sladké tečky. Keramická forma, která je odolná vůči vysokým teplotám, a navíc vhodná do myčky i do mikrovlnky, je v okouzlující granátové barvě k dostání v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 980 Kč.
Nordic Ware jarní forma na pečení velikonočního beránka, 3D
Na velikonoční neděli by měl stát na stole s mašlí kolem krku. Velikonoční beránek je tradičním symbolem zrození, jara a mládí, přičemž jeho recept se dědí z generace na generaci. Ať už jej připravujete třeného, tvarohového či s rozinkami, pečení vám usnadní přiklápěcí forma o objemu 710 ml od společnosti Nordic Ware, která je opatřena vnitřním nepřilnavým povrchem z vysoce odolného litého hliníku. Zakoupíte ji v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 860 Kč.
Zadělávací mísa na těsto Emile Henry, objem 2,5 l
Velikonoce bez beránka, mazance či vánočky by nebyly těmi pravými svátky jara. Keramickou mísu značky Emile Henry ale oceníte nejen na jejich přípravu, ale také na zadělání kvásku, vyšlehání bílků nebo skladování pudinku. Je vyrobená z odolné tvrzené keramiky, doplněna o nalévací hubici a chytře vymyšlenou rukojeť pro snadnou manipulaci. Využijete ji jak k výrobě domácích omáček či krémů, tak k vaření ve vodní lázni. K dostání v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 1 050 Kč.
Váza ve tvaru zajíce, Rosenthal
Stejně jako zajíčci patří k typickým symbolům jara i květiny. Čerstvě natrhaný svazek kočiček nebo kytice červených tulipánu se proto bude skvěle vyjímat v jednoduché váze německé porcelánky Rosenthal ve tvaru zajíce. Tento prémiový porcelán s minimalistickým vzhledem potěší každého, kdo preferuje jednoduché velikonoční motivy bez bohatého zdobení a výrazných barev. Interiérová dekorace o výšce 11 cm nebo 16 cm je dostupná v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz od 389 Kč.
Miska s víkem Egg Nest, Emile Henry
Vejce patří k tradičním pokrmům Velikonoc. Od nepaměti byla součástí obřadních jídel, dělala se z nich tradiční nádivka, ale rovněž se zdobila – podle starého zvyku nejprve červenou, později i dalšími barvami. Ovšem na prostřeném stole by neměla chybět ani dnes. Díky univerzální misce s pokličkou od francouzské společnosti Emile Henry můžete servírovat nejen vajíčka na měkko či na hniličku, ale také jakékoliv další zapékané pokrmy, polévky nebo dezerty. Multifunkční misku s víčkem v modré, žluté a granátové barvě zakoupíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 1 099 Kč.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Japonské sushi a hry: Co jedí sportovci v Tokiu na letošní olympiádě a co naopak jíst nesmějí?
Největší sportovní událost roku, olympijské hry v… Číst více
Nejlepší podzimní polévka, která ani polévkou není. Seznamte se s japonským ramen
Představíte si při zmínce o japonské kuchyni jen… Číst více
Tlusté japonské nudle udon: Skvěle nasáknou chuť vývaru nebo omáčky, ale nepsaným zákonem je, že je musíme srkat
V asijské kuchyni se nepoužívají pouze rýžové… Číst více
Jaké jsou nejznámější druhy nudlí v asijských pokrmech a jak je připravit, aby chutnaly stejně dobře jako v asijském bistru? Poradíme, jak se v nich vyznat
Asijské nudle se vyrábějí z různých druhů surovin a mouky. Každý druh má jiné vlastnosti a jinak se vaří. V asijské kuchyni je velmi důležitá… Číst více
Den smažených krevet
Maso krevet obsahuje velké množství vitamínů a kyselinu listovou, spoustu minerálů a bílkovin. Proto jsou krevety považovány za dietní surovinu.… Číst více
Zázrak jménem miso pasta: Japonci jí vděčí za dlouhověkost i za pátou chuť umami
Neobešla by se bez ní polévka miso, která její… Číst více
Pokrmy z asijských bister snadno připravíte i doma. Vyzkoušejte třeba kousky masa nebo zeleniny v tempuře
Odkud je tempura Její historie je zajímavá. Wikipedie uvádí, že tempura pochází z portugalského regionu Alentejo, odkud ji v 16. století přivezli… Číst více
Znáte japonské pohankové „špagety“ soba? Zkuste si je připravit podle našeho receptu!
Špagetám se podobají, jsou ale placatější a mají… Číst více
10 nejpopulárnějších jídel na světě: Jak na ty nejlepší špagety, domácí burger i dokonalou pizzu?
Jsou jídla, která neznají hranice. Napříč všemi… Číst více
Zelenina schovaná do křupavého těstíčka: Tempura vyžaduje ledové těsto a rychlé smažení, pak je výsledek fantastický
Smažení určitě nepatří mezi zdravé úpravy jídla… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05