Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trojtěsto, místo lístkového

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

5. 6. 2008 11:31

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 764 kJ / 2 573 kcal
Bílkoviny61,18 g
Tuky171,56 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 504 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy192,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Plech nemusíte ani vymazávat, ani dávat papír na pečení, těsto je dost mastné samo a nelepí se.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

2. 12. 2023 21:05

Těsto podle tohoto receptu používám docela často. :yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 10. 2022 11:15

:-)<3:yes::yes: těsto znám také asi 50 let ještě po babičce z receptáře, dělám slané i sladké a jedno vánoční cukroví s ořechovou nádivkou :-K

JanaHl

10. 10. 2022 09:15

To znám, a dělám naslano. Tvaroh balený, ne ve vaničce. Donedávna jsem dělala s máslem, ale už jsem slevila, a dělám půl na půl s Herou.<3

Dajda Dajda

10. 10. 2022 08:49

Je to super univerzální těsto. jen na to vajíčko na potření bych klidně zapomněla - těsto je křehké, listuje, je zbytečné mu uzavírat póry vajíčkem. :-D

havlae

10. 10. 2022 08:34

"Plech nemusíte ani vymazávat, ani dávat papír na pečení..." → papír na pečení zachytí případnou vytékající náplň. :-)

Merylas Merylas (moderátorka)

31. 12. 2019 13:48

Dnes jsem z tohoto těsta dělala sladké tyčky sypané granulovaným cukrem a nasekanými nesolenými arašídy. Použila jsem hladkou mouku, přidala jsem foto. Recept, jak na granulovaný cukr je tady: https://www.toprecepty.cz/recept/62103-granulovany...

olina-preclik

30. 10. 2017 09:39

casino: Jasně, já to taky nijak neřeším. A těsto je známé fakt přes 50 let. A jako všechno, co je dlouho známé, má mnoho podob a úprav. Takových "skoro stejných" těst je, že by se to nedalo spočítat. Za dobu, co jsem se naučila vařit jich mám v knize recptů - no moc. Tak se mějte fajn a ať vám chutná. Olina

casino casino

30. 10. 2017 09:32

olina-preclik:
No jo, no, máte recht... Je to vlastně SKORO totéž;-)
Vůbec jsem neřešil, kdo ten recept napsal dříve a kdo později:-) Pod zkráceným názvem 1:1:1 je známý aspoň 50 roků a chtěl jsem spíše Honza: poradit, jak na to:-)
Měl jsem na mysli POSTUP a když si ho znovu trošku pozorněji přečtete tak možná seznáte, že když dva dělají totéž tak to ještě neznamená, že je to totéž... :-8

olina-preclik

30. 10. 2017 08:47

casino: No to je vlastně totéž, jen tam je hladká mouka. Teď je otázka, kdo ten recept napsal dříve a kdo později. Ale to já neřeším. Jak jsem ho kdysi dostala, tak jsem to předala. Nemám na něj autorská práva. <3 Peču ho tak, jak jsem ho napsala už přes půl století. A tak přeji všem, kdo si ho oblíbili dobrou chuť. :-K Olina

casino casino

29. 10. 2017 22:40

Honza: olina-preclik:
Přečtěte si, prosím, tento rcp: https://www.toprecepty.cz/recept/35453-slane-tycin...
Pokud bych recepty palcoval, tak tomu zmíněnému bych dal palec
No, možná i dva palce :-D

olina-preclik

29. 10. 2017 19:51

Honza: Těsto trochu lepí pořád, musí se podsypávat moukou. To, že se trhá může být tím, že ho děláte tenké. Ono je křehčí. Není to jako třeba kynuté těsto, které se dá natahovat. Ale taky to může být moukou. Chce to kvalitní polohrubku. Heru nechte úplně roztát, aby nebyla studená. Já používám měkký (netučný) tvaroh z vaničky, bo si myslím, že tuku je tam dost. Jabka dovnitř strouhám, nakrájená na kostičky těsto spolehlivě protrhnou. Nebojte, myslím, že vás jen překvapilo, že to těsto není natahovací jako třeba kynuté. I tvarohové těsto na ovocné knedlíky je natahovací, tohle ne. Je vlastně takové křehké. Takže vyválet, ale pořád trochu podsypávat moukou. Přeji úspěch, Olina:yes::-K

Honza

29. 10. 2017 19:42

Nebo mě napadlo - může to být tím že jsem tam dal tvaroh z vaničky a ne kostku z papíru ?

Honza

29. 10. 2017 19:20

Ahoj poradí mi někdo proč když dělám těsto tak je pořád takové lepivé i když dám třeba dvojnásobek mouky ? A při válení se pořád trochu lepí a u obracení trhá. Může to být tím že mám Heru z mrazáku ? ? ? Díky za radu. Honza

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 4. 2013 18:35

Dajda:Dělám z něho slané tyčky ,jsou fantastické natŕit vajíčkem ,posypat kmínem a těsto nádherné lístkuje:-p:-p Peču hodně do tmava pak jsou křehké a křupavé ! Bledule u nás nejsou v kurzu.:-D

Dajda Dajda

31. 8. 2012 21:20

Souhlasím, že jde o naprosto super univerzální těsto na slané i sladké pečení. :yes:

V létě, kdy je spousta padaných šťavnatých jablek, dělám něco jako páj. Těsto rozválím na dvě placky, spodní dám na plech, pomažu rozpuštěným máslem s na ni dám náplň: větší kousky jablek, trochu cukru, prosypat vanilkovým pudinkem, který na sebe váže šťávu, kterou jablka pustí. Přikryjeme druhým plátem, který trochu probodáme vidličkou. při dopékání pomažu rozpuštěným máslem. U nás doma jíme hned, jak je to trochu možné, to znamená, jakmile je jisté, že si nespálíme pusu. ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slaný závin z lístkového těsta slané a sladké šneky babica pica šneky pica šneci lístkové těsto na slano slané moučníky slané recepty na lístkové těsto pica šnek pica štrůdl tresnovy zavin jableční šneci lístkoví šneci peceni listkoveho testa sladké záviny babica závin jako lístkový listkove sneky štrůdl jako lístkový slaný lístkový závin lístkové těsto slané recept na slané šneky

Suroviny: mouka polohrubá, tvaroh, tuk hera, vejce, mouka

TopRecepty.cz

Trojtěsto, místo lístkového

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y1W