Vyzkoušejte mandlovou mouku, jistě vám zachutná
31. 8. 2016 Životní styl
V současné době jsou velmi žádané alternativy pšeničné mouky, které jsou zdravější i chutnější. Jednou z nich je také mouka mandlová, která do kuchyně vnáší řadu výhod.
Kromě toho, že se s ní skvěle pracuje, má mandlová mouka vynikající složení: nízký obsah sacharidů a cukrů a vysoký obsah vlákniny a bílkovin. K tomu je také bohatým zdrojem železa, hořčíku, draslíku, riboflavinu, vitamínu E a vápníku. A jaké jsou další výhody mandlové mouky?
Je bezlepková
Na rozdíl od jiných druhů je mandlová mouka vhodná pro lidi s nesnášenlivostí lepku. Skvěle tak obohatí jídelníček všech celiaků a alergiků.
Má vysoký obsah makroživin
Mandlová mouka je bohatým a vyváženým zdrojem sacharidů, bílkovin a tuků. Sacharidy dodávají energii mozku, proteiny hrají klíčovou roli při zdravém růstu buněk a tuky obsahující omega-3 a omega-6 mastné kyseliny jsou výživou našeho srdce a mozku.
Je bohatá na vitamíny a minerály
Mandlová mouka je doslova plná důležitých vitamínů a minerálů – obsahuje vitamín E, železo, hořčík, vápník a draslík. Vitamín E funguje jako silný antioxidant, který zabraňuje poškození buněk a významně snižuje riziko vzniku mrtvice a srdečních chorob.
Domácí výroba
Nevíte, pro jakou značku se rozhodnout? Chcete mít dokonalý přehled o tom, co jíte? Udělejte si mandlovou mouku, která je výborná na pečení, doma! Stačí mandle rozmixovat na jemný prášek a můžete se pustit do zdravého vaření.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Yorkshire pudding je typický pro anglickou neděli jako příloha k masu. Že je to podivná kombinace? To určitě ne
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 4 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 7 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu