Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda

Ivi CH,díky čaj je opravdu velmi lahodný.:-*;-)

Pro Simonu Kučerovou, taky máme rádi šípkový čaj.V zimě skoro ani jiný nepijeme.

Ivanko CH. - tak "klobouk dolů" před tím jak děláš tu marmeládu to já bych se na to vyprdla-takovou práci s tím- to by musema být ta marmeláda se zlatem-za tu práci s ní. :-K:-((

Přiznám se ,že jsem taky takhle dělala a nezkoušela z celých:-O.Vždy mě štvalo,že je s tím taková piplačka.Zkusím letos bez piplačky:-8Taky dík za radu-člověk se stále něčemu učí:-K

Ivi Ch - :-O:-O:-O 20let tohle se šípky:-?Tak to jsi tedy na Nobelovu cenu,to bych tedy takovou marmeládu nedělala.Při představě malých plodů šípku a tak jak popisuješ.Opravdu ne.
Též bych je rozvařila celé.Já mám velmi ráda šípkový čaj,sušila jsem šípky a pak z nich vařila čaj,nikdy jsem žádné chloupky ze šípků nezaznamenala.;-):-K

Ivana Ch - já ji dělám léta podle babičky a klidně věř labužníkovi - vždyvcky rozvařuju celé šípky, opravdu to nijak nevadí!!!!!Vyzkoušej třeba nejdřív z malilinkého množství a uvidíš sama, ale fakt se s tím takhle nepatlej, jak popisuješ ;-);-)

Já vím, ještě je dost času,ale zeptám se, děláte některá z vás šípkovou marmeládu.Já jí dělám leta tak, že každý šípek rozříznu,vyškrábu z něj semínka i s chloupkama a pak ještě ve v odě kartáčkem na zuby-novým- pořádně vydrbu aby tam nic nezůstalo.Používám na to gumové rukavice a ze staré pláštěnky mám odstřižené rukávy, které si natáhnu na ruce, kvůli protivným chloupkům. Práce je s tím strašná,každý rok říkám tak a letos už s ní končím, takhle to říkám už sai 20let. Teď jsem ale četla na labužníkovi že se ona marmeláda může vařit i s chloupkama,prý se rozvaří. No moc tomu nevěřím.Nemáte některá z vás s tím zkušenost.Jinak mermoška je moc dobrá do omáček na zvěřinu a na slepení lineckého cukroví. Děkuji

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek