Odpalované těsto - jak na to
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 2 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, před 2 hodinami
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„tara23: díky, Věruš. Klidně bych ti jeden podala. Bylo…“ MarcelaPa, před 2 hodinami
„Zdravím, na podzim k nám přibyde nový člen rodiny a já…“ Sabule77, před 2 hodinami
„MarcelaPa: Teda Marcel, jak sladké nemusím jahodové…“ tara23, před 3 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
10. 11. 2013 21:42
Pred časom som sa bavila o veterníkoch s tetou, ktorá skvele pečie a spomínala, že najlepšie je odpaľované cesto s olejom. Aj preto som bola zvedavá na vaše skúsenosti.
9. 11. 2013 12:43
9. 11. 2013 08:21
8. 11. 2013 21:57
Jinak čím víc vajec, tím je těsto hladší a lépe nabývá. Na obyčejné těsto třeba na knedlíky stačí 2 vejce, na jemné moučníky je jich třeba víc
Sama jsem zvědavá na další zkušenosti od jiných
8. 11. 2013 21:37
8. 11. 2013 19:45
Pozerala som si recepty na odpaľované cesto. Zistila som, že:
- niekto robí z mlieka
- niekto robí z vody
- niekto robí z masla
- niekto robí z rastlinného tuku
- niektor robí z masti = sádla
- niekto robí z oleja
- niekto používa hladkú, niekto polohrubú, dokonca som našla recept aj s hrubou múkou
Podľa vašich skúseností, aké je to najlepšie odpaľované cesto?
Ja som doteraz robila z vody, rastl. tuku a polohrubej múky.
Ďakujem za vaše rady a skúsenosti!